Chiscari Crocanti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Chiscari 6 bucati
  • Pesmet 150gr
  • faina alba 70 gr
  • boia de ardei dulce
  • 1 plic
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • ulei
  • 50 ml
  • usturoi una capatana

Mod de preparare

Trebuie sa stim precis cum macelarim chiscarul. Prima data se taie capul, se decapiteaza, se spinteca burta pe lungimea ei, si cu dosul cutitului se trage peste burta de la un cap la altul si se curata de mate.
De la taietura gatului se cresteaza pe o parte si alta a sirei spinarii, apucam sira si o tragem fortat. Va iesi toata pana la coada.

Mare socoteala nu ar fi dar putina indemanare nu strica.
In cazul nostru la aceasta reteta il v om pune intr un vas cu apa clocotita si in 6-7 min il scoatem afara deoarece este prea fraged.

In o farfurie plata punem pesmetul, faina, boiaua, sare si mararul uscat, le amestecam pe toate si tavalim chiscarii in asta compozitie.

Otava cu putin ulei si cativa catei de usturoi zdrobiti, in care asezam chiscariitavaliti prin pesmet, dupa care la cuptor cu ei timp de 18 min la temperatura de 175 grade.
O crema de usturoi, o lamaie taiata felii, o ceasca de saramura, o felie de urda ar fi binevenita pe farfurie alaturi de chiscarul crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie