Caracatita in sos picant

Postat pe: 04-04-2019
(0)

Ingrediente

1 bucata caracatita 1kg
1 capatana de usturoi,
1 lamaie,
300 ml suc de rosii,
300 gr. bulion de gogosari,
sare dupa gust,
2 cepe potrivite,
2 linguri ulei de folarea soarelui presat la rece,
1/2 lingurita chili,
1 lingurita boia de ardei dulce.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

3 portii
Se curata caracatita, se clateste cu apa si se pune la fiert in apa cu lamaia taiata felii si jumatate din capatana de usturoi. Se pune un capac si se fierbe pret de 40 minute sau pana intra furculita in tentacule. Este bine sa o supravegheati deoarece face spuma care poate da pe dinafara si se va murdari aragazul.
Se scoate caracatita din oala si se spala bine cu apa rece dupa care se portioneaza dupa preferinte, eu am taiat in bucati de cam 10 cm..
Se curata ceapa si restul cateilor de usturoi, se toaca marunt si se pun la prajit in putin ulei, se lasa se ajunga ceapa translucida, se poate si putin rumena. Se adauga sucul de rosii, bulionul de gogosari, sare, chili, boia de ardei dulce, bucatile de caracatita si se lasa pe foc potrivit sa fiarba pana cand mai scade surplusul de lichid, dupa care se opreste focul si se poate servi. Este un adevarat deliciu culinar. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Caracatita in sos picant" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Caracatita in sos picant