Se curata caracatita, se clateste cu apa si se pune la fiert in apa cu lamaia taiata felii si jumatate din capatana de usturoi. Se pune un capac si se fierbe pret de 40 minute sau pana intra furculita in tentacule. Este bine sa o supravegheati deoarece face spuma care poate da pe dinafara si se va murdari aragazul.
Se scoate caracatita din oala si se spala bine cu apa rece dupa care se portioneaza dupa preferinte, eu am taiat in bucati de cam 10 cm..
Se curata ceapa si restul cateilor de usturoi, se toaca marunt si se pun la prajit in putin ulei, se lasa se ajunga ceapa translucida, se poate si putin rumena. Se adauga sucul de rosii, bulionul de gogosari, sare, chili, boia de ardei dulce, bucatile de caracatita si se lasa pe foc potrivit sa fiarba pana cand mai scade surplusul de lichid, dupa care se opreste focul si se poate servi. Este un adevarat deliciu culinar. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii