Se curata caracatita, se clateste cu apa si se pune la fiert in apa cu lamaia taiata felii si jumatate din capatana de usturoi. Se pune un capac si se fierbe pret de 40 minute sau pana intra furculita in tentacule. Este bine sa o supravegheati deoarece face spuma care poate da pe dinafara si se va murdari aragazul.
Se scoate caracatita din oala si se spala bine cu apa rece dupa care se portioneaza dupa preferinte, eu am taiat in bucati de cam 10 cm..
Se curata ceapa si restul cateilor de usturoi, se toaca marunt si se pun la prajit in putin ulei, se lasa se ajunga ceapa translucida, se poate si putin rumena. Se adauga sucul de rosii, bulionul de gogosari, sare, chili, boia de ardei dulce, bucatile de caracatita si se lasa pe foc potrivit sa fiarba pana cand mai scade surplusul de lichid, dupa care se opreste focul si se poate servi. Este un adevarat deliciu culinar. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu prepar niciodată drob de miel, ci din ficăței, sau din ciuperci. Și acum, pentru Paștele Blaijinilor am făcut un...
Drob mozaic, din ficatei de puiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii