Arroz A Banda-Tigaie de Orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Arroz A Banda-Tigaie de Orez

Ingrediente

  • Pt 2 persoane
  • 4 calamari mici,intregi sau un pumn de inele de calamar
  • 100 grame peste - ton, cod, peste spada am folosit eu
  • o sepie mica- nu am gasit si am inlocuit cu potro, tot ceva din familia lor
  • o ceapa mica sau jumatate din una mare
  • 2-3 catei usturoi
  • o mana de creveti decorticati sau 6 intregi cum i-am pus eu
  • o mana de stridii -cam 6-10 bucati, d epinde de marime
  • o rosie decojita sau 1/2 cutie rosii cubulete
  • ulei de masline
  • 250 grame de orez
  • 600 ml supa baza de peste
  • sare, sofran

Mod de preparare

Procedeul e in mare cam acelasi ca la paella, doar ca lipsesc legumele si adaugam in schimb doar ceapa.

Se decojeste rosia, se taie cubulete si se rezerva. La fel se procedeaza si cu ceapa si usturoiul. Bucate de peste se marunteste si ea, la fel si calamarul si sepia. Daca folositi stridii congelateva sfatuiesc sa le lasati de cu seara in frigider. In caz ca la preparare nu se deschide trebuie aruncata, e valabil si pt cele proaspete.

Punem cca 2 linguri de ulei de masline la incins in tigaie. Puneti crevetii intregi la prajit pana capata culoare rosu. Portocaliu pe o parte, ii intoarceti si continuati prajirea, dupa care ii scoateti si ii rezervati. Daca folositi decorticati ii folosim odata cu restul de peste.

Dupa ce am scos crevetii punem usturoiul tocat si il ametim un minut, dupa care punem ceapa. Mestecam in ea sa nu arda pana cand isi schimba culoarea. o dam usor pe marginea tigaii si punem tot pestele cu restul de calamar si sepie la prajit.

Prajim si mestecam usor, sa fie uniform patrunse toate bucatelele. Dupa care punem tot orezul si rosia impreuna si mestecam repede cca 2-3 minute, pana cand orezul a tras tot uleiul si sucurile de la peste, presaram si sofranul si mestecam bine, nivelam si punem supa baza de peshte peste.

Din acest moment trebuie sa lasam sa fiarba fix 12 minute, la foc mediu spre mare. Punem deasupra si crevetii radial, pt decor si stridiile intre daca sunt mari. Daca sunt din cele mici le puteti pune odata cu pestele, la fel, repet, daca folositi creveti decorticati.

Odata trecute cele 12 minute, opriti focul, acoperiti cu o hartie sau folie de aluminiu si asteptati sa absoarba tot lichidul. Va repet, este un pic mai uscat decat paella.

Se serveste stropit cu lamaie din belsug si nelipsitul alioli, vedeti reteta de mousse de usturoi.
Veti vedea ca am omis sarea, caci baza mea de supa avea suficienta sare.
Cantitatile de mai sus sunt pt 2 persoane cu foame mare, dar pot servi si 3 mai cumpatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura