Procedeul e in mare cam acelasi ca la paella, doar ca lipsesc legumele si adaugam in schimb doar ceapa.
Se decojeste rosia, se taie cubulete si se rezerva. La fel se procedeaza si cu ceapa si usturoiul. Bucate de peste se marunteste si ea, la fel si calamarul si sepia. Daca folositi stridii congelateva sfatuiesc sa le lasati de cu seara in frigider. In caz ca la preparare nu se deschide trebuie aruncata, e valabil si pt cele proaspete.
Punem cca 2 linguri de ulei de masline la incins in tigaie. Puneti crevetii intregi la prajit pana capata culoare rosu. Portocaliu pe o parte, ii intoarceti si continuati prajirea, dupa care ii scoateti si ii rezervati. Daca folositi decorticati ii folosim odata cu restul de peste.
Dupa ce am scos crevetii punem usturoiul tocat si il ametim un minut, dupa care punem ceapa. Mestecam in ea sa nu arda pana cand isi schimba culoarea. o dam usor pe marginea tigaii si punem tot pestele cu restul de calamar si sepie la prajit.
Prajim si mestecam usor, sa fie uniform patrunse toate bucatelele. Dupa care punem tot orezul si rosia impreuna si mestecam repede cca 2-3 minute, pana cand orezul a tras tot uleiul si sucurile de la peste, presaram si sofranul si mestecam bine, nivelam si punem supa baza de peshte peste.
Din acest moment trebuie sa lasam sa fiarba fix 12 minute, la foc mediu spre mare. Punem deasupra si crevetii radial, pt decor si stridiile intre daca sunt mari. Daca sunt din cele mici le puteti pune odata cu pestele, la fel, repet, daca folositi creveti decorticati.
Odata trecute cele 12 minute, opriti focul, acoperiti cu o hartie sau folie de aluminiu si asteptati sa absoarba tot lichidul. Va repet, este un pic mai uscat decat paella.
Se serveste stropit cu lamaie din belsug si nelipsitul alioli, vedeti reteta de mousse de usturoi.
Veti vedea ca am omis sarea, caci baza mea de supa avea suficienta sare.
Cantitatile de mai sus sunt pt 2 persoane cu foame mare, dar pot servi si 3 mai cumpatate!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii