Arroz A Banda-Tigaie de Orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Arroz A Banda-Tigaie de Orez

Ingrediente

  • Pt 2 persoane
  • 4 calamari mici,intregi sau un pumn de inele de calamar
  • 100 grame peste - ton, cod, peste spada am folosit eu
  • o sepie mica- nu am gasit si am inlocuit cu potro, tot ceva din familia lor
  • o ceapa mica sau jumatate din una mare
  • 2-3 catei usturoi
  • o mana de creveti decorticati sau 6 intregi cum i-am pus eu
  • o mana de stridii -cam 6-10 bucati, d epinde de marime
  • o rosie decojita sau 1/2 cutie rosii cubulete
  • ulei de masline
  • 250 grame de orez
  • 600 ml supa baza de peste
  • sare, sofran

Mod de preparare

Procedeul e in mare cam acelasi ca la paella, doar ca lipsesc legumele si adaugam in schimb doar ceapa.

Se decojeste rosia, se taie cubulete si se rezerva. La fel se procedeaza si cu ceapa si usturoiul. Bucate de peste se marunteste si ea, la fel si calamarul si sepia. Daca folositi stridii congelateva sfatuiesc sa le lasati de cu seara in frigider. In caz ca la preparare nu se deschide trebuie aruncata, e valabil si pt cele proaspete.

Punem cca 2 linguri de ulei de masline la incins in tigaie. Puneti crevetii intregi la prajit pana capata culoare rosu. Portocaliu pe o parte, ii intoarceti si continuati prajirea, dupa care ii scoateti si ii rezervati. Daca folositi decorticati ii folosim odata cu restul de peste.

Dupa ce am scos crevetii punem usturoiul tocat si il ametim un minut, dupa care punem ceapa. Mestecam in ea sa nu arda pana cand isi schimba culoarea. o dam usor pe marginea tigaii si punem tot pestele cu restul de calamar si sepie la prajit.

Prajim si mestecam usor, sa fie uniform patrunse toate bucatelele. Dupa care punem tot orezul si rosia impreuna si mestecam repede cca 2-3 minute, pana cand orezul a tras tot uleiul si sucurile de la peste, presaram si sofranul si mestecam bine, nivelam si punem supa baza de peshte peste.

Din acest moment trebuie sa lasam sa fiarba fix 12 minute, la foc mediu spre mare. Punem deasupra si crevetii radial, pt decor si stridiile intre daca sunt mari. Daca sunt din cele mici le puteti pune odata cu pestele, la fel, repet, daca folositi creveti decorticati.

Odata trecute cele 12 minute, opriti focul, acoperiti cu o hartie sau folie de aluminiu si asteptati sa absoarba tot lichidul. Va repet, este un pic mai uscat decat paella.

Se serveste stropit cu lamaie din belsug si nelipsitul alioli, vedeti reteta de mousse de usturoi.
Veti vedea ca am omis sarea, caci baza mea de supa avea suficienta sare.
Cantitatile de mai sus sunt pt 2 persoane cu foame mare, dar pot servi si 3 mai cumpatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
3
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Pizza picanta
Bucataras.RO

Pizza picanta

Pizza picanta
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala