Arroz A Banda-Tigaie de Orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Arroz A Banda-Tigaie de Orez

Ingrediente

  • Pt 2 persoane
  • 4 calamari mici,intregi sau un pumn de inele de calamar
  • 100 grame peste - ton, cod, peste spada am folosit eu
  • o sepie mica- nu am gasit si am inlocuit cu potro, tot ceva din familia lor
  • o ceapa mica sau jumatate din una mare
  • 2-3 catei usturoi
  • o mana de creveti decorticati sau 6 intregi cum i-am pus eu
  • o mana de stridii -cam 6-10 bucati, d epinde de marime
  • o rosie decojita sau 1/2 cutie rosii cubulete
  • ulei de masline
  • 250 grame de orez
  • 600 ml supa baza de peste
  • sare, sofran

Mod de preparare

Procedeul e in mare cam acelasi ca la paella, doar ca lipsesc legumele si adaugam in schimb doar ceapa.

Se decojeste rosia, se taie cubulete si se rezerva. La fel se procedeaza si cu ceapa si usturoiul. Bucate de peste se marunteste si ea, la fel si calamarul si sepia. Daca folositi stridii congelateva sfatuiesc sa le lasati de cu seara in frigider. In caz ca la preparare nu se deschide trebuie aruncata, e valabil si pt cele proaspete.

Punem cca 2 linguri de ulei de masline la incins in tigaie. Puneti crevetii intregi la prajit pana capata culoare rosu. Portocaliu pe o parte, ii intoarceti si continuati prajirea, dupa care ii scoateti si ii rezervati. Daca folositi decorticati ii folosim odata cu restul de peste.

Dupa ce am scos crevetii punem usturoiul tocat si il ametim un minut, dupa care punem ceapa. Mestecam in ea sa nu arda pana cand isi schimba culoarea. o dam usor pe marginea tigaii si punem tot pestele cu restul de calamar si sepie la prajit.

Prajim si mestecam usor, sa fie uniform patrunse toate bucatelele. Dupa care punem tot orezul si rosia impreuna si mestecam repede cca 2-3 minute, pana cand orezul a tras tot uleiul si sucurile de la peste, presaram si sofranul si mestecam bine, nivelam si punem supa baza de peshte peste.

Din acest moment trebuie sa lasam sa fiarba fix 12 minute, la foc mediu spre mare. Punem deasupra si crevetii radial, pt decor si stridiile intre daca sunt mari. Daca sunt din cele mici le puteti pune odata cu pestele, la fel, repet, daca folositi creveti decorticati.

Odata trecute cele 12 minute, opriti focul, acoperiti cu o hartie sau folie de aluminiu si asteptati sa absoarba tot lichidul. Va repet, este un pic mai uscat decat paella.

Se serveste stropit cu lamaie din belsug si nelipsitul alioli, vedeti reteta de mousse de usturoi.
Veti vedea ca am omis sarea, caci baza mea de supa avea suficienta sare.
Cantitatile de mai sus sunt pt 2 persoane cu foame mare, dar pot servi si 3 mai cumpatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia