Ardei Umpluti cu Mei si Ton

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ardei Umpluti cu Mei si Ton

Ingrediente

  • 2 bucati ardei grasi de marime medie
  • 60-80 g ton din conserva
  • 4 linguri cu varf mei fiert
  • 1 catel de usturoi sau 1 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel tocat
  • 1 rosie
  • cateva masline negre sau verzi
  • 1 lingura de parmigiano ras
  • oregan
  • ulei de masline
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se scurge tonul din conserva de ulei sau sucul propriu, se farimiteaza cu furculita. Se taie maslinele bucatele, rosia cubulete. Se amesteca intr-un castron tonul, rosia cubulete, maslinele tocate, meiul fiert, oregan, patrunjel tocat cat vrem, branza rasa. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Ardeii se taie in doua, se scot semintele si filamentele.
Se umplu cu compozitia de ton si mei, se stropesc cu ulei, se presara deasupra cu pesmet. Se pun ardeii umpluti in tava captusita cu hartie de cuptor. Se coc in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 180 ° c, circa 40 minute, pana se inmoaie si rumenesc deasupra.
Se servesc calzi dar sunt foarte buni si reci.
*Cum se fierbe meiul:
Meiul se spala bine cu apa rece, apoi se pune la scurs intr-o strecuratoare. Inainte de a se fierbe este mai bine sa fie putin rumenit /prajit cu putin ulei in tigaie. Dupa ce l-ati rumenit se acopera cu o cantitate de apa egala de două ori volumul sau si se fierbe. Deci la 200 g de mei se pune 400 ml. apa. Cand ajunge la punctul de fierbere, se reduce flacara la marime potrivita si se fierbe circa 20-25 de minute. Odata fiert ar fi mai bine sa fie lasat sa odihneascain oala, astfrl se umfla si absoarbe apa in exces.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca