Ardei Umpluti cu Mei si Ton

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ardei Umpluti cu Mei si Ton

Ingrediente

  • 2 bucati ardei grasi de marime medie
  • 60-80 g ton din conserva
  • 4 linguri cu varf mei fiert
  • 1 catel de usturoi sau 1 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel tocat
  • 1 rosie
  • cateva masline negre sau verzi
  • 1 lingura de parmigiano ras
  • oregan
  • ulei de masline
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se scurge tonul din conserva de ulei sau sucul propriu, se farimiteaza cu furculita. Se taie maslinele bucatele, rosia cubulete. Se amesteca intr-un castron tonul, rosia cubulete, maslinele tocate, meiul fiert, oregan, patrunjel tocat cat vrem, branza rasa. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Ardeii se taie in doua, se scot semintele si filamentele.
Se umplu cu compozitia de ton si mei, se stropesc cu ulei, se presara deasupra cu pesmet. Se pun ardeii umpluti in tava captusita cu hartie de cuptor. Se coc in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 180 ° c, circa 40 minute, pana se inmoaie si rumenesc deasupra.
Se servesc calzi dar sunt foarte buni si reci.
*Cum se fierbe meiul:
Meiul se spala bine cu apa rece, apoi se pune la scurs intr-o strecuratoare. Inainte de a se fierbe este mai bine sa fie putin rumenit /prajit cu putin ulei in tigaie. Dupa ce l-ati rumenit se acopera cu o cantitate de apa egala de două ori volumul sau si se fierbe. Deci la 200 g de mei se pune 400 ml. apa. Cand ajunge la punctul de fierbere, se reduce flacara la marime potrivita si se fierbe circa 20-25 de minute. Odata fiert ar fi mai bine sa fie lasat sa odihneascain oala, astfrl se umfla si absoarbe apa in exces.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Ceafa de porc la cuptor
5
Parteneri
Costițe picante de porc la cuptor
Bucataras.RO

Costițe picante de porc la cuptor

Aceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul...

Costițe picante de porc la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala