Se curata pestele de intestine si solzi, daca are, dar fiind mic nu prea are, capul si coada nu se taie, deoarece sunt mici, iar prajite bine, devin crocante si foarte gustoase, se sareaza si se lasa sa patrunda sarea in el.
Dupa ce a patruns sarea in peste, se da prin fana de grau, apoi cat cuprinzi in pumn sa iei, se ia pestele, se trece pe sub un jet de apa rece, se sutura bine si se pune in tigaie la prajit, uleiul fiind incins.
Pofta buna!
Se serveste cu mamaliga si saramura de usturoi ce se pune peste peste sau la micul dejun se pune pe o felie de paine unt si peste unt, pestele, in asa fel incat sa acopere suprafata feliei de paine (e foarte gustos micul dejun).
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii