Vinete Parmigiana a Ma Facon

Complexitate
redusa
Vinete Parmigiana a Ma Facon

Ingrediente

  • 4 vinete medii
  • 800 g de rosii in sos tomat
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 oua marisoare
  • 150g de mozzarella
  • 150g de telemea
  • 100g de parmezan ras
  • busuioc

Mod de preparare

Spalam vinetele si le taiam pe lung, presaram sare deasupra si le lasam pe un strat de hartie absorbanta. Intre timp incingem ulei intr-o tigaita si asezam pe rand feliile de vinete. Le scoatem tot pe hartie absorbanta.

Pregatim sosul, cateva linguri de ulei de masline, rosiile si usturoiul taiat rondele, eu il las sa fiarba in sos nu il prajesc in ulei, daca nu va place il puteti trage putin inainte in ulei si apoi sa-l scoateti. Saram, piperam. Lasam sosul sa fiarba pana cand totul devine omogen. Daca rosiile sunt prea acide adaugati 1-2 lingurite de zahar. Parfumam cu busuioc (eu am sarit etapa, nu aveam in casa).

Maruntim cu mana telemeaua si taiam felii mozarella. Asezam pe rand alternand sos, vinete, branzica. Ultimul strat va fi de vinete peste care vom aseza restul de branzica si vom varsa ouale batute ca pentru omleta. Dam la cuptor cam 20-30 de minute la 200 grade C, lasam sa se racoreasca putin si servim cu painica proaspata si o salata verde alaturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Supa crema din legume verzi
5
Parteneri
Chiftele de dovlecei in sos de rosii
Bucataras.RO

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Chiftele de dovlecei in sos de rosii
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate