Se curata vinetele de coaja, se taie felii, se sareaza pe ambele parti si se aseaza pe un servetel timp de 30 de minute.Dupa aceea se sterg cu un servetel pe partea de deasupra.Se calesc in tigaie, si pe o parte si pe alta, cu cate o lingura de ulei.
Se pun rosiile in apa fiarta pentru a le putea decoji usor apoi se taie felii ca si vinetele.
Se toaca ardeiul, usturoiul, ceapa se taie solzisori.
Intr-un vas termorezistent se pun 2 linguri de ulei de masline si se aseaza un rand de vinete, unul de rosii, usturoi, ceapa, ardei.Se repeta pana terminati tot.Se presara busuioc, oregano.
Se bat ouale cu smantana si putin piper si se toarna pe deasupra in vas.Apoi se pune cascavalul ras si se da la cuptor cam 40 de minute la mijlocul cuptorului (asa am facut eu).
Este foarte gustos!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii