Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Complexitate
redusa
Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Ingrediente

  • 50 g unt nesarat
  • 3 cepe taiate marunt
  • 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 1/4 bat telina verde taiata marunt
  • 1/2 ardei rosu taiat marunt
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/4 lingurita maghiran uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 3-4 stropi de sos Worcerstershire
  • 2 catei de usturoi potriviti razaliti fin
  • 750 ml supa concentrat de pui/ legume
  • 2 dovlecei (aproximativ 500 g) injumatatiti apoi taiati felii intre 0 5-1 cm
  • 1 vanata (aproximativ 300 g) taiata bucatele sau cuburi dupa plac
  • 900 g cartofi taiati bucati sau cuburi dupa plac
  • 150 ml sos de rosii (sa nu fie pasta concentrat)
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • sare de mare fina si piper proaspat macinat
  • smantana pentru servire

Mod de preparare

Mod de preparare:
Intr-o cratita saute ceapa cu sarea grunjoasa in unt la foc mic 25-30 de minute pana cand aceasta este caramelizata. Adaugati morcovii, ardei, telina, sos Worcestershire si caliti 5-6 minute. Puneti mirodeniile uscate si usturoiul.

Amestecati inca 1 minut apoi turnati supa de pui. Aduceti la fierbere lenta dupa care puneti bucatile de dovlecei si vanata. Amestecati din nou, puneti capacul la cratita si lasati 5-6 minute. Adaugati apoi cartofii, acoperiti din nou si la foc mic mai lasati sa fiarba 10 minute.

Luati capacul iar dupa aproximativ 20 de minute sau cand legumele sunt fierte dupa placul vostru, turnati sosul de rosii. Amestecati si lasati inca 3-4 minute apoi luati de pe foc. Puneti patrunjelul si ajustati asezonarea.
Serviti cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Tort cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Tort cu crema de vanilie si capsuni

Reteta de la pandispan este marca Eric Lanlard, o reteta simpla si extraordinar de gustoasa!

Tort cu crema de vanilie si capsuni
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti