Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Complexitate
redusa
Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Ingrediente

  • 50 g unt nesarat
  • 3 cepe taiate marunt
  • 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 1/4 bat telina verde taiata marunt
  • 1/2 ardei rosu taiat marunt
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/4 lingurita maghiran uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 3-4 stropi de sos Worcerstershire
  • 2 catei de usturoi potriviti razaliti fin
  • 750 ml supa concentrat de pui/ legume
  • 2 dovlecei (aproximativ 500 g) injumatatiti apoi taiati felii intre 0 5-1 cm
  • 1 vanata (aproximativ 300 g) taiata bucatele sau cuburi dupa plac
  • 900 g cartofi taiati bucati sau cuburi dupa plac
  • 150 ml sos de rosii (sa nu fie pasta concentrat)
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • sare de mare fina si piper proaspat macinat
  • smantana pentru servire

Mod de preparare

Mod de preparare:
Intr-o cratita saute ceapa cu sarea grunjoasa in unt la foc mic 25-30 de minute pana cand aceasta este caramelizata. Adaugati morcovii, ardei, telina, sos Worcestershire si caliti 5-6 minute. Puneti mirodeniile uscate si usturoiul.

Amestecati inca 1 minut apoi turnati supa de pui. Aduceti la fierbere lenta dupa care puneti bucatile de dovlecei si vanata. Amestecati din nou, puneti capacul la cratita si lasati 5-6 minute. Adaugati apoi cartofii, acoperiti din nou si la foc mic mai lasati sa fiarba 10 minute.

Luati capacul iar dupa aproximativ 20 de minute sau cand legumele sunt fierte dupa placul vostru, turnati sosul de rosii. Amestecati si lasati inca 3-4 minute apoi luati de pe foc. Puneti patrunjelul si ajustati asezonarea.
Serviti cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.