Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola

Ingrediente

  • aluat fraged:
  • 220 gr faina de grau
  • 1/2 lgta sare
  • 100 gr unt rece
  • 60 ml apa rece
  • umplutura:
  • un cub branza feta
  • cateva rosii cherry
  • cateva fasii de ton (din conserva)
  • o mana rucola
  • 1 lg ulei de susan
  • seminte susan (optional)

Mod de preparare

Intr-un vas, se cerne faina, se adauga sarea si untul rece taiat cubulete. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta pana la omogenizarea aluatului.
Atentie: nu framantati excesiv, aluatul nu va mai ramane fraged, va deveni elastic la copt.
Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de 20-30 minute.


Intre timp, se pregatesc ingredientele pentru umplutura.
Rosiile si rucola se spala sub jet de apa rece. Branza feta se taie fasii/ cuburi.
Dupa cele 30 minute de stat la rece, se scoate aluatul. Se porneste cuptorul la 160 grade C.
Se pregatesc 2 forme de copt. Aluatul se imparte in doua, se intinde repede in strat subtire si se asaza in formele de copt.
Eu am folosit o tava dreptunghiulara si una mica, rotunda. Daca doriti, puteti pregati o singura tarta, in forma mare.
Se asaza aluatul frumos, se asaza fasii de feta, cateva fasii de ton (optional), cateva rosii cherry intregi. Se presara cateva fire de rucola. Tarta se stropeste cu putin ulei de susan.
Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20 - 25 minute. Daca este rumenita frumos, e semn ca e gata si se poate scoate din cuptor. Se scoate din cuptor, se lasa putin la temperat, apoi se serveste garnisita cu rucola si cateva seminte de susan.
Este frageda, gustoasa si satioasa! O puteti savura alaturi de un pahar de iaurt sau de bere ;)
Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Prajitura cu cirese si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu cirese si crema de vanilie

   Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am...

Prajitura cu cirese si crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola