Sufleu Din Mazare Uscata

Complexitate
redusa
Sufleu Din Mazare Uscata

Ingrediente

  • -500 g mazare uscata
  • -75 g unt (aproximativ 3 linguri rase)
  • -75 g faina (3 linguri cu varf)
  • -500-600 ml lapte
  • -50 g cascaval ras (eu am pus 100g)
  • -50 g telemea(eu am avut branza Akadia si am folosit 100 g)
  • -3 oua
  • -100 g smantana groasa(am folosit aprox 200 g)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Mazarea uscata, aleasa si bine spalata in mai multe ape, pana ce acesta va fi limpede se pune circa 2 ore, la muiat, in apa rece. Eu am pus-o de cu seara.
Apoi se fierbe, in aceeasi apa, usor sarata, pana se inmoaie bine, indepartandu-se spuma care se formeaza, mereu. Se strecoara, se paseaza (eu am avut mazarea in jumatati de bob de aceea am lasat-o asa) si se aseaza intr-un vas pentru cuptor (yena), uns cu unt.

Eu am amestecat mazarea cu 50 g branza si am condimentat-o.

Se prepara un sos alb din 2 linguri unt, in care se prajeste putin faina, fara sa-si schimbe culoarea, stingem cu lapte (la temperatura camerei) si mai lasam putin pe foc mic, amestecand, pana se leaga.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cascavalul ras, din care oprim circa 3 linguri, branza pasata (sau sfaramata), 100 g smantana si galbenusurile care se incorporeaza pe rand, omogenizand dupa fiecare.
Se potriveste de sare si piper. .

La sfarsit se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus.

Se toarna compozitia peste mazare, se stropeste cu restul de unt topit si racit si se presara cu cele 3 linguri oprite de cascaval ras.
Se da la cuptor, 45 min. sau pana se formeaza o crusta frumoasa, rumenita si sufleul este intarit.
Se serveste fierbinte, neaparat cu smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Salata de Ceapa Marinata
2
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Prajitura Sireata
4
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Desert cu zmeura si ciocolata
Bucataras.RO

Desert cu zmeura si ciocolata

Un deliciu, o combinatie absolut minunata intre zmeura parfumata si ciocolata cu gust intens. Un desert care se pregateste...

Desert cu zmeura si ciocolata
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Culinar.RO

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti