Sufleu Din Mazare Uscata

Complexitate
redusa
Sufleu Din Mazare Uscata

Ingrediente

  • -500 g mazare uscata
  • -75 g unt (aproximativ 3 linguri rase)
  • -75 g faina (3 linguri cu varf)
  • -500-600 ml lapte
  • -50 g cascaval ras (eu am pus 100g)
  • -50 g telemea(eu am avut branza Akadia si am folosit 100 g)
  • -3 oua
  • -100 g smantana groasa(am folosit aprox 200 g)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Mazarea uscata, aleasa si bine spalata in mai multe ape, pana ce acesta va fi limpede se pune circa 2 ore, la muiat, in apa rece. Eu am pus-o de cu seara.
Apoi se fierbe, in aceeasi apa, usor sarata, pana se inmoaie bine, indepartandu-se spuma care se formeaza, mereu. Se strecoara, se paseaza (eu am avut mazarea in jumatati de bob de aceea am lasat-o asa) si se aseaza intr-un vas pentru cuptor (yena), uns cu unt.

Eu am amestecat mazarea cu 50 g branza si am condimentat-o.

Se prepara un sos alb din 2 linguri unt, in care se prajeste putin faina, fara sa-si schimbe culoarea, stingem cu lapte (la temperatura camerei) si mai lasam putin pe foc mic, amestecand, pana se leaga.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cascavalul ras, din care oprim circa 3 linguri, branza pasata (sau sfaramata), 100 g smantana si galbenusurile care se incorporeaza pe rand, omogenizand dupa fiecare.
Se potriveste de sare si piper. .

La sfarsit se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus.

Se toarna compozitia peste mazare, se stropeste cu restul de unt topit si racit si se presara cu cele 3 linguri oprite de cascaval ras.
Se da la cuptor, 45 min. sau pana se formeaza o crusta frumoasa, rumenita si sufleul este intarit.
Se serveste fierbinte, neaparat cu smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
New York Cheesecake
2
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
3
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Spirale cu nuca din aluat cu urda
4
Dulciuri

Spirale cu nuca din aluat cu urda

Spirale cu nuca din aluat cu urda
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa