Se curata fasole bine, se spala, se lasa la scurs dupa care se fierbe nu prea tare (al dente) la aburi sau cum preferati.
Separat intr-o tigaie calim pentru 1-2 minute ceapa taiata fideluta. Adaugam rosiile taiate felii si lasam un pic sa se rumeneasca, adaugam cate un pic de apa cat sa se inmoaie bine ceapa si rosiile, dupa care stingem focul.
Intr-un castron batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute, iar in alt castron se amesteca bine faina cu laptele si branza.
Peste compozitia de faina, lapte si branza punem albusurile batute spuma si amestecate cu galbenusuri.
Adaugam ceapa si rosiile calite, la urma fasolea fiarta.
Ungem tava cu unt si tapetam cu un pic de faina si la cuptor pentru circa 30-40 minute.
Pofta buna!
Se serveste calda.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii