Sarmale cu fasole alba si linte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza acra,
  • 150 g orez,
  • 150 g linte,
  • 150 g fasole alba uscata(cu bob mic)
  • 2oo ml ulei
  • 3 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras sau un gogosar,
  • 250 ml soc de rosii,
  • cimbru,
  • marar,
  • 1 lingurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin
  • o lingurita condiment de tip Biovegetal

Mod de preparare

Seara pui la inmuiat in apa rece, in vase diferite, lintea si fasolea uscata, iar a doua zi le pui la fiert in alta apa si le dai 2-3 clocote.

Alegi frunzele de varza pt infasurat sarmalele, iar ce ramane o toci fideluta si o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe razatoare. Le calesti pe toate in ulei,adaugi boiaua,orezul, lintea si fasolea scurse de zeama, jumatate din sucul de rosii, condimentul, cimbrul, mararul, piper, si sare daca mai este nevoie.

Se amesteca toata compozitia si se infasoara sarmalele. Se pun in oala, se toarna sucul de rosii ramas, mai presari cimbru, piper si sare dupa gust, pui apa cat sa le acoperi si le fierbi la foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate