ALUAT:
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, intr-un bol, faceti la mijloc o adancitura in care puneti untul moale, sarea si iaurtul(apa minerala)
Framantati pana se obtine o coca potrivita si omogena.
Lasati-o sa se odihneasca pe masa de lucru pana faceti umplutura.
UMPLUTURA:
Fierbeti spanacul, curatat si bine spalat, in apa cu sare, scurgeti-l, tocati-l si lasati-l sa se raceasca.
Amestecati-l apoi cu telemeaua rasa, ouale, sarea si 3/4 din cantitatea de susan.
Daca se obtine o compozitie prea moale, adaugati pesmet sau gris.
Intindeti pe masa de lucru o foaia de aluat, apoi in strat uniform, compozitia cu spanac.
Rulati strans foaie de aluat si inchideti bine capetele sa nu iasa umplutura.
Puneti rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti bine, pe toata suprafata cu galbenus de ou, batut si presarati cu restul de susan.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic (120 grade), pana ce se rumeneste frumos si aluatul este copt.
Se serveste feliata, calda sau rece, cel mai bine langa lapte batut, sana, iaurt, dar merge si un ceai fierbinte.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii