Se pune la fiert orezul in apa care clocoteste si in care s-a pus si cubul de supa de pui. In timpul asta se pune pe aburi la fiert fasolea verde spalata si cu capetele taiate. Daca este prea lunga se taie in doua sau trei. Se lasa la fiert pe aburi circa 10 minute se scoate si se pune intr-o tigaie cu foarte putin ulei cu rosile dacojite si taiate marunt si usturoiul pisat.
Se pun la foc pentru vreo 2 -3 minute amestecand mereu. Se scot din tava se pun pe un platou. Se pune la fiert la aburi, din nou, morcovii mici (baby) si se tin pentr 10 minute (circa), se iau de pe aburi, se pun pe platou langa fasolea verde. Orezul se scoate din cratita (daca deja este fiert), se pune in forme de savarine care au fost captusite cu folie de plastic, se acopera cu folia si se lasa la racit.
Se curata ciupercile, se spala, se taie coditele de la ele marunt si se pun la foc intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata peste ele si se prajesc pentru cateva minute (pana scade apa care o lasa ). Dupa ce s-au luat de pe foc, se adauga putin orez fiert si patrunjel tocat si marar tocat, se amesteca bine si se umplu ciupercile.
Se aseaza in tigaie cu ulei, se acopera cu un capac si se tin la foc asa acoperite ( focul sa fie mic) cateva minute. Se servesc cu orez si zarzavaturi fierte la aburi.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii