Primavara in Farfurie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Primavara in Farfurie

Ingrediente

  • Orez o cana
  • ciuperci 10 bucati mai mari
  • o ceapa mare
  • sare, piper dupa gust
  • morcovi mici (baby carrots)
  • un cub de supa de pui (knorr)
  • fasole verde 250 gr sau mai mult
  • 3 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel tocat
  • marar tocat

Mod de preparare

Se pune la fiert orezul in apa care clocoteste si in care s-a pus si cubul de supa de pui. In timpul asta se pune pe aburi la fiert fasolea verde spalata si cu capetele taiate. Daca este prea lunga se taie in doua sau trei. Se lasa la fiert pe aburi circa 10 minute se scoate si se pune intr-o tigaie cu foarte putin ulei cu rosile dacojite si taiate marunt si usturoiul pisat.

Se pun la foc pentru vreo 2 -3 minute amestecand mereu. Se scot din tava se pun pe un platou. Se pune la fiert la aburi, din nou, morcovii mici (baby) si se tin pentr 10 minute (circa), se iau de pe aburi, se pun pe platou langa fasolea verde. Orezul se scoate din cratita (daca deja este fiert), se pune in forme de savarine care au fost captusite cu folie de plastic, se acopera cu folia si se lasa la racit.

Se curata ciupercile, se spala, se taie coditele de la ele marunt si se pun la foc intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata peste ele si se prajesc pentru cateva minute (pana scade apa care o lasa ). Dupa ce s-au luat de pe foc, se adauga putin orez fiert si patrunjel tocat si marar tocat, se amesteca bine si se umplu ciupercile.

Se aseaza in tigaie cu ulei, se acopera cu un capac si se tin la foc asa acoperite ( focul sa fie mic) cateva minute. Se servesc cu orez si zarzavaturi fierte la aburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Bucataras.RO

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Un pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.