Primavara in Farfurie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Primavara in Farfurie

Ingrediente

  • Orez o cana
  • ciuperci 10 bucati mai mari
  • o ceapa mare
  • sare, piper dupa gust
  • morcovi mici (baby carrots)
  • un cub de supa de pui (knorr)
  • fasole verde 250 gr sau mai mult
  • 3 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel tocat
  • marar tocat

Mod de preparare

Se pune la fiert orezul in apa care clocoteste si in care s-a pus si cubul de supa de pui. In timpul asta se pune pe aburi la fiert fasolea verde spalata si cu capetele taiate. Daca este prea lunga se taie in doua sau trei. Se lasa la fiert pe aburi circa 10 minute se scoate si se pune intr-o tigaie cu foarte putin ulei cu rosile dacojite si taiate marunt si usturoiul pisat.

Se pun la foc pentru vreo 2 -3 minute amestecand mereu. Se scot din tava se pun pe un platou. Se pune la fiert la aburi, din nou, morcovii mici (baby) si se tin pentr 10 minute (circa), se iau de pe aburi, se pun pe platou langa fasolea verde. Orezul se scoate din cratita (daca deja este fiert), se pune in forme de savarine care au fost captusite cu folie de plastic, se acopera cu folia si se lasa la racit.

Se curata ciupercile, se spala, se taie coditele de la ele marunt si se pun la foc intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata peste ele si se prajesc pentru cateva minute (pana scade apa care o lasa ). Dupa ce s-au luat de pe foc, se adauga putin orez fiert si patrunjel tocat si marar tocat, se amesteca bine si se umplu ciupercile.

Se aseaza in tigaie cu ulei, se acopera cu un capac si se tin la foc asa acoperite ( focul sa fie mic) cateva minute. Se servesc cu orez si zarzavaturi fierte la aburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia