Pentru inceput se fierb cartofii intregi si 10 oua. Dupa ce au fiert cartofii, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie felii. La fel se procedeaza si cu ouale.
Se incinde cuptorul.
o tava se unge cu ulei si se aseaza pe rand jumatate din cantitatea de cartofi. Cartofii se condimenteaza putin, dupa care se pun asezate frumos ouale taiate felii si carnatii rondele. Intr-un castron, se amesteca smantana cu 200 gr telemea si ouale ramase. Jumatate din aceasta compozitie se toarna peste carnati, iar apoi se aseaza cartofii ramasi.
Deasupra placinei se pune restul compozitiei cu smantana.
Compozitia se da la cuptor, acoperita (eu am acoperit-o cu o folie de aluminiu), pentru 30-40 minute. Apoi se da folia jos, se rade telemeaua ramasa si se mai lasa aproximativ 15 minute la cuptor, dupa care se scoate.
Se serveste calda.
Pofta buna!!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii