Pireu de fasole boabe cu ardei copti

Complexitate
redusa
Pireu de fasole boabe cu ardei copti

Ingrediente

  • Necesar pt 4 persoane :
  • 2 cutii de conserva de fasole boabe alba(cutia era de 400 gr )
  • 2 buc ceapa rosie
  • 4 buc ardei grasi (rosii, galbeni, verzi)(eu am folosit ardeii din congelator )
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de otet balsamic (eu am folosit otet normal ca nu am gasit balsamic)
  • sare si piper alb macinat

Mod de preparare

Se scurge zeama de pe conserva de fasole boabe oprindu-se din zeama cam un sfert de cutie.Se pun boabele in robotul de bucatarie si adaugam un pic de zeama si le tocam pana devine ca si un pireu.Se codimenteaza cu sare si piper alb dupa gust si se adauga 3 linguri de otet si se amesteca bine.

Ardeii grasi se coc pe plita sau in cuptor se curata de pielita si se curata de seminte apoi se taie in fasii de cca.1 cm. Ardeii se sareaza si se adauga si un pic de otet.

Pe cele 4 linguri de ulei de masline calim ceapa rosie taiata felii subtiri.

Intr-un pahar de sticla se pune pireul de boabe si peste punem 1-2 linguri de ceapa calita cu ulei si deasupra se mai pune din abundeta ardeii taiati felii si codimentati.

Se serveste cu paine prajita sau bruschetti (tartine prajite)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia