Paella Vegetariana - de Post

Complexitate
redusa
Paella Vegetariana - de Post

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • - 2 masuri orez bob rotund, cca 120 gr
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 2 fasii de ardei gras rosu
  • - 2-3 buchetele de conopida
  • - 2-3 anghinari
  • - o mana mazare
  • - o mana fasole verde amestecata cu fasole boabe prefiarta
  • - 2 linguri rosii maruntite
  • - sare, delikat vegetal, sofran
  • - o lingura sos picadillo
  • - la fiecare masura de orez 3 masuri de apa/supa de legume

Mod de preparare

Cred ca v-am innebunit cu orezul asta, dar cum tot suntem in Postul Pastelui si poate nu stiti cum sa mai iesiti din impas va propun o varianta vegetariana / de post a acestui orez valencian.

* Puteti inlocui sofranul dand pe razatoarea fina de tot un morcov micut, pe care il caliti in tigaie dupa ce ati calit ardeiul gras.

In momentul in care curatati anghinarea, ca sa evitati innegrirea ei sa aveti la indemana un castron cu apa si cateva picaturi de lamaie sau chiar o jumate de lamie din care ati scos sucul. In felul acesta isi vor pastra culoarea, chiar daca pe parcurs ele se vor mai innegri.

Procedeul e acelasi ca si la orice orez tip paella:
- se pune uleiul la incins si cand e incins se calesc usor suvitele de ardei gras rosu, in asa fel sa fie un pic patrunse si crocante. Se scot aparte si se rezerva.

- se pun apoi conopida desfacuta in buchetele mici, mazarea, fasolea verde si boabe si anghinarea in tigaie si se calesc usor, pana cand sunt patrunse cam jumatate sau un pic mai mult. Cand au atins punctul dorit, se lasa pe marginea tigaii.

- Daca legumele au inghitit tot uleiul mai adaugati un pic, cam o lingura, suficient cat sa caliti si rosiile cuburi dinconserva sau proaspete. Dupa ce le-ati calit le dati pe margine impreuna cu legumele.

- Acum adaugati si sosul picadillo, dupa ce in prealabil ati redus focul. Trebuie sa va miscati repede, nu mai mult de un minut, caci altfel usturoiul se amareste daca este prajit prea mult. Avand la indemana orezul gata pregatit, il puneti in tigaie, impreuna cu sofranul si amestecati tot bine de tot, pentru proportionare.

- Dupa ce ati amestecat tot, adaugati apa/supa delicat de legume si /sau sare dupa gust.

- Lasati sa fiarba primele 15 minute la foc iute, miscand la nevoie tigaia cu miscari giratorii, ca la sarmale. Asezati deasupra si cele doua suvite de ardei gras. Mai lasati 5 minute la foc mic, dupa care sitngeti focul, controland sa mai aveti lichid, acoperiti cu o coala de hartie si lasati sa se umfle orezul.

Serviti fierbinte cu zeama de lamaie si dupa gust maioneza de usturoi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia