Paella Vegetariana - de Post

Complexitate
redusa
Paella Vegetariana - de Post

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • - 2 masuri orez bob rotund, cca 120 gr
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 2 fasii de ardei gras rosu
  • - 2-3 buchetele de conopida
  • - 2-3 anghinari
  • - o mana mazare
  • - o mana fasole verde amestecata cu fasole boabe prefiarta
  • - 2 linguri rosii maruntite
  • - sare, delikat vegetal, sofran
  • - o lingura sos picadillo
  • - la fiecare masura de orez 3 masuri de apa/supa de legume

Mod de preparare

Cred ca v-am innebunit cu orezul asta, dar cum tot suntem in Postul Pastelui si poate nu stiti cum sa mai iesiti din impas va propun o varianta vegetariana / de post a acestui orez valencian.

* Puteti inlocui sofranul dand pe razatoarea fina de tot un morcov micut, pe care il caliti in tigaie dupa ce ati calit ardeiul gras.

In momentul in care curatati anghinarea, ca sa evitati innegrirea ei sa aveti la indemana un castron cu apa si cateva picaturi de lamaie sau chiar o jumate de lamie din care ati scos sucul. In felul acesta isi vor pastra culoarea, chiar daca pe parcurs ele se vor mai innegri.

Procedeul e acelasi ca si la orice orez tip paella:
- se pune uleiul la incins si cand e incins se calesc usor suvitele de ardei gras rosu, in asa fel sa fie un pic patrunse si crocante. Se scot aparte si se rezerva.

- se pun apoi conopida desfacuta in buchetele mici, mazarea, fasolea verde si boabe si anghinarea in tigaie si se calesc usor, pana cand sunt patrunse cam jumatate sau un pic mai mult. Cand au atins punctul dorit, se lasa pe marginea tigaii.

- Daca legumele au inghitit tot uleiul mai adaugati un pic, cam o lingura, suficient cat sa caliti si rosiile cuburi dinconserva sau proaspete. Dupa ce le-ati calit le dati pe margine impreuna cu legumele.

- Acum adaugati si sosul picadillo, dupa ce in prealabil ati redus focul. Trebuie sa va miscati repede, nu mai mult de un minut, caci altfel usturoiul se amareste daca este prajit prea mult. Avand la indemana orezul gata pregatit, il puneti in tigaie, impreuna cu sofranul si amestecati tot bine de tot, pentru proportionare.

- Dupa ce ati amestecat tot, adaugati apa/supa delicat de legume si /sau sare dupa gust.

- Lasati sa fiarba primele 15 minute la foc iute, miscand la nevoie tigaia cu miscari giratorii, ca la sarmale. Asezati deasupra si cele doua suvite de ardei gras. Mai lasati 5 minute la foc mic, dupa care sitngeti focul, controland sa mai aveti lichid, acoperiti cu o coala de hartie si lasati sa se umfle orezul.

Serviti fierbinte cu zeama de lamaie si dupa gust maioneza de usturoi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Dobos
5
Dulciuri

Dobos

Dobos
Parteneri
Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Bucataras.RO

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

" Provocarea GastroArt"

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana