Musaca de Vinete Rapida

Complexitate
redusa
Musaca de Vinete Rapida

Ingrediente

  • 3 buc vinete (mai maricele)
  • 3-4 bucati ceapa
  • 1 conserva mare de carne de por in suc propriu
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 frunza dafin
  • 2-3 catei usturoi
  • circa 300 gr rosii
  • ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 mana orez pentru umplutura
  • 3 galbenusri ou
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Vinetele le spalam apoi le taiem felii cu grosimea de circa 1 cm (vinetele nu le curatam de coaja si le taiem pe lungime), le saram din abundenta si le lasam sa stea deoparte pentru 1/2 ora.

In timpul acesta ne apucam sa pregatim umplutura pentru musaca. Ceapa o taiem marunt, usturoiul il feliem Pe 4 linguri de ulei punem la calit ceapa taiata si usturoiul adaugam 1 lingurita coriandru macinat, frunza de dafin, conserva de carne de porc maruntita si rosiile taiate cubulete (rosiile le-am decojit in prealabil) sare, piper dupa gust. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 10 minute aceste ingrediente. Separat fierbem in apa cu delikat 1 mana de orez. Orezul fiert il adaugam la sosul de mai sus. Amestecam bine si punem sosul deoparte.

Feliile de vinete le stoarcem pe un servet si apoi le prajim in ulei pana devin aurii. Le scoatem intr-un vas si incepem sa ansamblam intr-un vas termorezistent musacaua in ordinea urmatoare. Vasul il ungem cu un pic de unt. Primul rand ce va fi pus va fi un rand de vinete prajite peste care punem din umplutura un rand, apoi iar felii de vinete si tot asa. ... ultimul rand cu care inchidem trebuie sa fie de vinete.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa dea totul in clocot. In acest timp galbenusurile de ou le batem bine cu zeama de la o lamaie si il turnam peste musaca. Lasam vasul la cuptor pentru inca 5 minute, nu mai mult, galbenusurile trebuie sa se inchege nu sa formeze o crusta deasupra.

Se scoate vasul din cuptor si musacaua de acum poate fi servita. Se serveste fierbinte acompaniata de cateva linguri de smantana.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute