Musaca de Vinete Rapida

Complexitate
redusa
Musaca de Vinete Rapida

Ingrediente

  • 3 buc vinete (mai maricele)
  • 3-4 bucati ceapa
  • 1 conserva mare de carne de por in suc propriu
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 frunza dafin
  • 2-3 catei usturoi
  • circa 300 gr rosii
  • ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 mana orez pentru umplutura
  • 3 galbenusri ou
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Vinetele le spalam apoi le taiem felii cu grosimea de circa 1 cm (vinetele nu le curatam de coaja si le taiem pe lungime), le saram din abundenta si le lasam sa stea deoparte pentru 1/2 ora.

In timpul acesta ne apucam sa pregatim umplutura pentru musaca. Ceapa o taiem marunt, usturoiul il feliem Pe 4 linguri de ulei punem la calit ceapa taiata si usturoiul adaugam 1 lingurita coriandru macinat, frunza de dafin, conserva de carne de porc maruntita si rosiile taiate cubulete (rosiile le-am decojit in prealabil) sare, piper dupa gust. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 10 minute aceste ingrediente. Separat fierbem in apa cu delikat 1 mana de orez. Orezul fiert il adaugam la sosul de mai sus. Amestecam bine si punem sosul deoparte.

Feliile de vinete le stoarcem pe un servet si apoi le prajim in ulei pana devin aurii. Le scoatem intr-un vas si incepem sa ansamblam intr-un vas termorezistent musacaua in ordinea urmatoare. Vasul il ungem cu un pic de unt. Primul rand ce va fi pus va fi un rand de vinete prajite peste care punem din umplutura un rand, apoi iar felii de vinete si tot asa. ... ultimul rand cu care inchidem trebuie sa fie de vinete.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa dea totul in clocot. In acest timp galbenusurile de ou le batem bine cu zeama de la o lamaie si il turnam peste musaca. Lasam vasul la cuptor pentru inca 5 minute, nu mai mult, galbenusurile trebuie sa se inchege nu sa formeze o crusta deasupra.

Se scoate vasul din cuptor si musacaua de acum poate fi servita. Se serveste fierbinte acompaniata de cateva linguri de smantana.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Ora 12 de casa
5
Dulciuri

Ora 12 de casa

Ora 12 de casa