Musaca de Vinete Rapida

Complexitate
redusa
Musaca de Vinete Rapida

Ingrediente

  • 3 buc vinete (mai maricele)
  • 3-4 bucati ceapa
  • 1 conserva mare de carne de por in suc propriu
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 frunza dafin
  • 2-3 catei usturoi
  • circa 300 gr rosii
  • ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 mana orez pentru umplutura
  • 3 galbenusri ou
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Vinetele le spalam apoi le taiem felii cu grosimea de circa 1 cm (vinetele nu le curatam de coaja si le taiem pe lungime), le saram din abundenta si le lasam sa stea deoparte pentru 1/2 ora.

In timpul acesta ne apucam sa pregatim umplutura pentru musaca. Ceapa o taiem marunt, usturoiul il feliem Pe 4 linguri de ulei punem la calit ceapa taiata si usturoiul adaugam 1 lingurita coriandru macinat, frunza de dafin, conserva de carne de porc maruntita si rosiile taiate cubulete (rosiile le-am decojit in prealabil) sare, piper dupa gust. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 10 minute aceste ingrediente. Separat fierbem in apa cu delikat 1 mana de orez. Orezul fiert il adaugam la sosul de mai sus. Amestecam bine si punem sosul deoparte.

Feliile de vinete le stoarcem pe un servet si apoi le prajim in ulei pana devin aurii. Le scoatem intr-un vas si incepem sa ansamblam intr-un vas termorezistent musacaua in ordinea urmatoare. Vasul il ungem cu un pic de unt. Primul rand ce va fi pus va fi un rand de vinete prajite peste care punem din umplutura un rand, apoi iar felii de vinete si tot asa. ... ultimul rand cu care inchidem trebuie sa fie de vinete.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa dea totul in clocot. In acest timp galbenusurile de ou le batem bine cu zeama de la o lamaie si il turnam peste musaca. Lasam vasul la cuptor pentru inca 5 minute, nu mai mult, galbenusurile trebuie sa se inchege nu sa formeze o crusta deasupra.

Se scoate vasul din cuptor si musacaua de acum poate fi servita. Se serveste fierbinte acompaniata de cateva linguri de smantana.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti