Spalam ardeiul gras si il coacem bine pe toate partile. Cat timp ardeii se rumenesc frumos pe toate partile, curatam rosiile de pielite si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cine doreste le poate da prin masina de tocat, insa eu le prefer date pe razatoare. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam apoi rosiile si lasam sa fiarba la foc potrivit, pana incep sa scada putin, iar sosul incepe sa se ingroase. Daca rosiile sunt mai acre se adauga o lingura cu zahar. Dupa ce ardeiul s-a copt, se lasa sa se raceasca, se curata de pielite si se pune la scurs. Cand mancarea de rosii a mai scazut, punem ardeiul gras. Eu am curatat ardeii de seminte si i-am taiat fasii subtiri, pentru a evita eventualele neplaceri (in cazul in care ardeiul contine musafiri nepoftiti). Curatam usturoiul, il pisam si il adaugam in sos. Daca mai este necesar, mai adaugam sare. Mai lasam sa dea cateva clocote, apoi oprim mancarica. Este o mancare delcioasa, care merge de minune calda, dar rece este si mai gustoasa.
Este o mancare delcioasa, care merge de minune calda, dar rece este si mai gustoasa.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii