O mâncare de post, foarte gustoasă, cu mazăre, fasole verde, cartofi, ardei și ceapă.
Mod de preparare:
Se curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa , morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari.
Într-o cratiță cu capacitate de 2 l, se înfierbântă puțin ulei, în care se călește ceapa, se adaugă sare după gust. Când ceapa devine sticloasă, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Apa dată la ingrediente nu se adaugă toată odată, ci puțin câte puțin, la nevoie.
Când începe să fiarbă, se adaugă morcovul și se completează cu puțină apă. După 10 minute, se adaugă cartofii, apoi se mai completează cu apă, la nevoie.
Se mai lasă 10 min, apoi se adaugă mazărea și fasolea verde. Cum în perioada aceasta, nu găsesc mazăre și fasole verde proaspete, am folosit congelate, de aceea acestea se adaugă mai spre final, vor fierbe repede.
Se lasă să fiarbă bine până sunt gata. La final se daugă bulionul, se lasă cam 3 min să clocotească. Nu este nevoie să îngroșăm sosul cu făină, deoarece cartofii au destul amidon. Se ia focul și se decorează cu verdețuri proaspete.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 50 min
Porții: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-legume.html
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii