Lasati aluatul foietaj la dezghetat.
Curatati ciupercile si scurtati putin din codite. Taiati-le felii cu tot cu codite.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie si devine usor aurie, amestecand des (cca 10 min).
Puneti feliile de ciuperci si caliti in continuare inca 5-10 min sau pana cand ciupercile se inmoaie. Nu trebuie ca zeama lasata de ciuperci sa fie scazuta de tot.
Adaugati mazarea, smantana si tarhonul.
Omogenizati si lasati sa dea cateva clocote (1-2 min), la foc mic.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Turnati amestecul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
Acoperiti vasul cu aluatul foietaj, lipindu-l bine de peretii laterali, pe exteriorul vasului.
Ungeti aluatul cu galbenus usor batut.
* Puteti folosi si mai multe vase de capacitate mai mica din ceramica / vase ramekin, suficient cat pentru o portie individuala.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25-35 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie din amestecul cu mazare si ciuperci, alaturand cate o bucata din foietajul copt.
Gust, aroma si savoare ... toate intr-un singur nume, Delikat ii se mai spune! Pentru aceasta reteta am ales sa folosesc...
Cartofi umpluti si rumeniti la cuptorRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii