Lasati aluatul foietaj la dezghetat.
Curatati ciupercile si scurtati putin din codite. Taiati-le felii cu tot cu codite.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie si devine usor aurie, amestecand des (cca 10 min).
Puneti feliile de ciuperci si caliti in continuare inca 5-10 min sau pana cand ciupercile se inmoaie. Nu trebuie ca zeama lasata de ciuperci sa fie scazuta de tot.
Adaugati mazarea, smantana si tarhonul.
Omogenizati si lasati sa dea cateva clocote (1-2 min), la foc mic.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Turnati amestecul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
Acoperiti vasul cu aluatul foietaj, lipindu-l bine de peretii laterali, pe exteriorul vasului.
Ungeti aluatul cu galbenus usor batut.
* Puteti folosi si mai multe vase de capacitate mai mica din ceramica / vase ramekin, suficient cat pentru o portie individuala.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25-35 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie din amestecul cu mazare si ciuperci, alaturand cate o bucata din foietajul copt.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii