Legume cu Taietei si Sos Dulce-acrisor

Complexitate
redusa
Legume cu Taietei si Sos Dulce-acrisor

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 45 ml ulei de masline
  • 2 morcovi taiati bastonase subtiri
  • 200 g varza taiata fin
  • 1 dovlecel injumatatit apoi taiat felii de aproximativ 05 cm
  • 3 cepe verzi taiate marunt (pastrati o lingura pentru garnisire)
  • 1 ardei chili taiat felii subtiri (scoateti semintele si membrana)
  • 30 g ghimbir taiat marunt
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 1 lingurita coriandru praf
  • Pentru sos:
  • 4 linguri ketchup dulce
  • 2 linguri zahar muscovado
  • 2 linguri sos soia ecologic
  • 4-5 stropi tabasco sau Franks
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 300 ml supa concentrat de pui sau legume
  • 1 lingurita suc de limeta proaspat stors
  • 1 lingura faina de grau alba (sau 10 g)
  • 250 g taietei subtiri sau noodles (preferabil de casa)
  • 200 g broccoli taiat bucati

Mod de preparare

Este important sa aveti toate legumele si ingredientele pregatite la indemana. Puneti o oala (cu o capacitate medie) cu apa si putina sare la fierbere. Intr-o tigaie cu o capacitate mai mare la foc mic-mediu puneti in uleiul de masline varza si morcovii.

Lasati 5 minute apoi adaugati ceapa verde si dovlecelul. Mai lasati inca 5 minute. Intre timp puneti intr-o cratita la foc mic toate ingredientele pentru sos in afara de faina. Cand zaharul s-a topit si sosul este fierbinte puneti faina si amestecati cu telul pentru nu a ramane cocolase.

Adaugati bucatile de ardei chili, usturoi si coriandru in tigaie apoi amestecati. Mai caliti inca 2 minute dupa care lasati deoparte. Puneti pastele in apa si fierbeti al dente (2-3 minute daca sunt de casa). Intre timp puneti bucatile de broccoli in sos pentru 3-4 minute apoi luati cratita de pe foc.

Dupa ce ati strecurat pastele asamblati toate ingredientele in tigaie apoi portionati si garnisiti cu ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de paducel (gherghine)
2
Conserve, muraturi

Dulceata de paducel (gherghine)

Dulceata de paducel (gherghine)
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Colacei Bucovineni
4
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Parteneri
Fursecuri fragede cu ciocolata
Bucataras.RO

Fursecuri fragede cu ciocolata

Sunt atat de bune....se topesc in gura!!!!Bune si cu ciocolata dar si asa simple!!!!

Fursecuri fragede cu ciocolata
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia