Legume cu Taietei si Sos Dulce-acrisor

Complexitate
redusa
Legume cu Taietei si Sos Dulce-acrisor

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 45 ml ulei de masline
  • 2 morcovi taiati bastonase subtiri
  • 200 g varza taiata fin
  • 1 dovlecel injumatatit apoi taiat felii de aproximativ 05 cm
  • 3 cepe verzi taiate marunt (pastrati o lingura pentru garnisire)
  • 1 ardei chili taiat felii subtiri (scoateti semintele si membrana)
  • 30 g ghimbir taiat marunt
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 1 lingurita coriandru praf
  • Pentru sos:
  • 4 linguri ketchup dulce
  • 2 linguri zahar muscovado
  • 2 linguri sos soia ecologic
  • 4-5 stropi tabasco sau Franks
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 300 ml supa concentrat de pui sau legume
  • 1 lingurita suc de limeta proaspat stors
  • 1 lingura faina de grau alba (sau 10 g)
  • 250 g taietei subtiri sau noodles (preferabil de casa)
  • 200 g broccoli taiat bucati

Mod de preparare

Este important sa aveti toate legumele si ingredientele pregatite la indemana. Puneti o oala (cu o capacitate medie) cu apa si putina sare la fierbere. Intr-o tigaie cu o capacitate mai mare la foc mic-mediu puneti in uleiul de masline varza si morcovii.

Lasati 5 minute apoi adaugati ceapa verde si dovlecelul. Mai lasati inca 5 minute. Intre timp puneti intr-o cratita la foc mic toate ingredientele pentru sos in afara de faina. Cand zaharul s-a topit si sosul este fierbinte puneti faina si amestecati cu telul pentru nu a ramane cocolase.

Adaugati bucatile de ardei chili, usturoi si coriandru in tigaie apoi amestecati. Mai caliti inca 2 minute dupa care lasati deoparte. Puneti pastele in apa si fierbeti al dente (2-3 minute daca sunt de casa). Intre timp puneti bucatile de broccoli in sos pentru 3-4 minute apoi luati cratita de pe foc.

Dupa ce ati strecurat pastele asamblati toate ingredientele in tigaie apoi portionati si garnisiti cu ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa