Legume cu Taietei si Sos Dulce-acrisor

Complexitate
redusa
Legume cu Taietei si Sos Dulce-acrisor

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 45 ml ulei de masline
  • 2 morcovi taiati bastonase subtiri
  • 200 g varza taiata fin
  • 1 dovlecel injumatatit apoi taiat felii de aproximativ 05 cm
  • 3 cepe verzi taiate marunt (pastrati o lingura pentru garnisire)
  • 1 ardei chili taiat felii subtiri (scoateti semintele si membrana)
  • 30 g ghimbir taiat marunt
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 1 lingurita coriandru praf
  • Pentru sos:
  • 4 linguri ketchup dulce
  • 2 linguri zahar muscovado
  • 2 linguri sos soia ecologic
  • 4-5 stropi tabasco sau Franks
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 300 ml supa concentrat de pui sau legume
  • 1 lingurita suc de limeta proaspat stors
  • 1 lingura faina de grau alba (sau 10 g)
  • 250 g taietei subtiri sau noodles (preferabil de casa)
  • 200 g broccoli taiat bucati

Mod de preparare

Este important sa aveti toate legumele si ingredientele pregatite la indemana. Puneti o oala (cu o capacitate medie) cu apa si putina sare la fierbere. Intr-o tigaie cu o capacitate mai mare la foc mic-mediu puneti in uleiul de masline varza si morcovii.

Lasati 5 minute apoi adaugati ceapa verde si dovlecelul. Mai lasati inca 5 minute. Intre timp puneti intr-o cratita la foc mic toate ingredientele pentru sos in afara de faina. Cand zaharul s-a topit si sosul este fierbinte puneti faina si amestecati cu telul pentru nu a ramane cocolase.

Adaugati bucatile de ardei chili, usturoi si coriandru in tigaie apoi amestecati. Mai caliti inca 2 minute dupa care lasati deoparte. Puneti pastele in apa si fierbeti al dente (2-3 minute daca sunt de casa). Intre timp puneti bucatile de broccoli in sos pentru 3-4 minute apoi luati cratita de pe foc.

Dupa ce ati strecurat pastele asamblati toate ingredientele in tigaie apoi portionati si garnisiti cu ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Tocana de gogonele
5
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata