Ca si multe alte legume, fasolea intra in alimentatia noastra mai ales in perioadele de post. Fiind bogata in proteine, ea compenseaza cu brio lipsa preparatelor din carne. In continuare, va prezint o reteta de iahnie de fasole (pe care multi o cunosc sub numele de fasole prajita).
Boabele de fasole se aleg de impuritati, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat 8-10 ore (eu le-am pus peste noapte la inmuiat).
Le punem la fiert in apa rece si schimbam apa de 2 ori. Dupa ultima inlocuire a apei (in vasul de gatit, cantitatea de apa in care fierbem fasolele trebuie sa fie cam cu 2 degete peste volumul fasolei) adaugam in vas ceapa tocata, morcovul taiat si zarzavatul. Telina o taiem cubulete si o punem dupa ce au fiert celelalte legume (are timpul de fierbere mai mic).
Intre timp, din celelalte 2 cepe tocate marunt facem prajeala (intr-o tigaita punem ulei; cand este suficient de incins adaugam ceapa, o lasam sa se ingalbeneasca -nu sa se arda- si stingem cu pasta de rosii; lasam sa fiarba cateva minute si cand e gata o adaugam peste fasole).
Se adauga dupa gust sare, piper si firul de cimbru.
Iahnia se serveste ca atare cu muraturi sau drept garnitura.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii