Gratin cu Dovlecei si Orez

Complexitate
redusa
Gratin cu Dovlecei si Orez

Ingrediente

  • -1,8 kg dovlecei tineri, curatati de coaja
  • -4 oua
  • -500 g branza de vaci ( stoarsa bine de zer) / feta
  • -10 linguri orez, arborio / basmati
  • -6 linguri faina de porumb / faina alba
  • -3 catei de usturoi, pisati
  • -1 lingurita boabe de coriandru, zdrobite
  • -1 legatura patrunjel verde / marar, tocata marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 ml ulei de masline
  • Pentru uns si tapetat tava: ulei si faina de malai / pesmet
  • Pentru topping
  • -3 linguri faina de malai / pesmet
  • -2 oua
  • -200 ml iaurt

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja. Radeti-i pe razatoarea cu gauri mari.
Adaugati ouale, branza de vaci / feta, orezul, faina de malai, usturoiul pisat, coriandrul zdrobit, patrunjelul / mararul verde, tocat marunt, omogenizati si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Inglobati uleiul.
Puneti amestecul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu faina de malai / pesmet.
Nivelati si presarati uniform deasupra, faina de malai / pesmet.
Separat, bateti ouale cu iaurtul si turnati peste stratul de faina.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana ce este facut si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Lasati sa se racoreasca putin in vas, apoi portionati.

Serviti gratinul simplu, caldut sau rece.
Ideal pentru o cina, simplu sau asociat cu un sos de rosii ori iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.