Gratin cu Dovlecei si Orez

Complexitate
redusa
Gratin cu Dovlecei si Orez

Ingrediente

  • -1,8 kg dovlecei tineri, curatati de coaja
  • -4 oua
  • -500 g branza de vaci ( stoarsa bine de zer) / feta
  • -10 linguri orez, arborio / basmati
  • -6 linguri faina de porumb / faina alba
  • -3 catei de usturoi, pisati
  • -1 lingurita boabe de coriandru, zdrobite
  • -1 legatura patrunjel verde / marar, tocata marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 ml ulei de masline
  • Pentru uns si tapetat tava: ulei si faina de malai / pesmet
  • Pentru topping
  • -3 linguri faina de malai / pesmet
  • -2 oua
  • -200 ml iaurt

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja. Radeti-i pe razatoarea cu gauri mari.
Adaugati ouale, branza de vaci / feta, orezul, faina de malai, usturoiul pisat, coriandrul zdrobit, patrunjelul / mararul verde, tocat marunt, omogenizati si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Inglobati uleiul.
Puneti amestecul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu faina de malai / pesmet.
Nivelati si presarati uniform deasupra, faina de malai / pesmet.
Separat, bateti ouale cu iaurtul si turnati peste stratul de faina.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana ce este facut si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Lasati sa se racoreasca putin in vas, apoi portionati.

Serviti gratinul simplu, caldut sau rece.
Ideal pentru o cina, simplu sau asociat cu un sos de rosii ori iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate