Ghiveci cu hrisca

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie
Ghiveci cu hrisca

Ingrediente

  • 1 cana cu boabe de hrisca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • cateva buchetele de brocoli
  • cateva rosii cherry
  • 10 ml ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • cateva pastai congelate sau proaspete
  • sare
  • putin cimbru
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura boia dulce
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Intr-un vas pui hrisca curatata de impuritati, spalata in multe ape reci, acoperita cu apa rece, vasul acoperit si el si se lasa pana a doua zi .
Toate legumele curatate, spalate, taiate cuburi sau rondele dupa preferinta, mai putin rosiile, sunt puse intr-un castron mai mare, adaugi condimentele toate, apoi rosiile, uleiul, vinul, amesteci totul, apoi rastorni in cratita pe foc si amesteci din cand in cand.
Dupa ce a scazut, adaugi 1 ceasca cu apa si lasi sa fiarba.
Dupa ce au fiert legumele, adaugi hrisca scursa daca mai are apa si amesteci totul; dupa cateva minute potrivesti de gust, apoi se serveste.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate