Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita sde scoate miezul-care nu se arunca, ci se pune in umplutura!
Intr-o oala se pune apa si putina sare. Cand clocoteste apa se pun dovleceii sa fiarba 5 minute
Se scot si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, cu fata in jos. Atentie! Dovleceii absorb multa apa si trebuie scursi bine.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmwet.
Din ingredientele enumerate se prepara umplutura: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea (cu grija, caci si telemeaua are sare) si mararul tocat. Se omogenizeaza si se umplu dovleceii. Pe fiecare jumatate de dovlecel se rade branza telemea (sau cascaval) si se pune cate o lingurita cu smantana.
Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc dovleceii - cca 40 min. - depinde si de cuptor.
Se pot servi calzi, cu salata de legume.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii