Ciuperci Pleurotus, la Cuptor

Complexitate
redusa
Ciuperci Pleurotus, la Cuptor

Ingrediente

  • -500-700 g ciuperci pleurotus
  • -1 legatura ceapa verde / 1 praz / 1 ceapa uscata
  • -1 ardei gras, rosu
  • -3 rosii mari sau 6 linguri cubulete de rosii in bulion
  • -broccoli, desfacut in bucatele
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura marar
  • -1/2 lingura faina
  • -250 ml vin alb demisec
  • -2-3 linguri smantana
  • -1/2 lingura faina
  • -ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Curatati ciupercile si taiati-le feliute. Caliti ceapa / prazul in putin ulei incins, adaugati ciupercile si lasati la foc mic, amestecand, pana cand ciupercile incep sa se inmoaie in zeama lor.

Puneti ardeiul feliat, cubuletele de rosii in bulion, sare si piper dupa gust. Daca folositi rosii, le opariti, decojiti apoi, le taiati marunt si le adaugati peste ciuperci. Lasati in continuare pe foc, amestecand ocazional, pana ce ardeiul este aproape facut si zeama usor scazuta.

Adaugati faina dizolvata in smantana, vinul, buchetelele de broccoli, verdeata tocata, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper. Transferati imediat intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana cand legumele sunt facute si sosul usor legat si scazut.

Serviti cat este cald, simplu sau ca garnitura langa fripturi ori preparate cu carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de paducel (gherghine)
2
Conserve, muraturi

Dulceata de paducel (gherghine)

Dulceata de paducel (gherghine)
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Colacei Bucovineni
4
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Parteneri
Ciorba de baby hering
Bucataras.RO

Ciorba de baby hering

Eu nu prea mananc peste, dar am inteles ca a fost foarte buna ciorba asta :D

Ciorba de baby hering
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia