Ciorba Mea de Fasole

Complexitate
medie
Ciorba Mea de Fasole

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata de telina
  • 1 gulioara mica
  • 2 ardei
  • 2 rosii mari coapte
  • 2 cepe

Mod de preparare

Se lasa fasolea in apa peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Eu o fierb in 3 ape. In a 4-a apa se pun condimente, sare, foi de dafin, delicat etc. si se lasa la fiert.

Intre timp se curata morcovul, radacina de patrunjel, gulia, telina si o ceapa. Se taie marunt toate si se adauga la ciorba. Se lasa la fiert cam o ora.

Intre timp se coc ardeii si se curata de pielita si de samburi. Intr-o tigaie cu pune la prajit cea de-a doua ceapa taiata marunt. Cand devine aurie se pun si ardeii taiati fasii subtiri. Rosiile se curata de coaja si se taie marunt. Se adauga la prajit. Se lasa la prajit 10 minute si se adauga totul peste ciorba.

Se mai pun si dupa preferinta: eu mai pun putin sos tomat, putin bors de la plic (foarte putin).

Pentru ca mi-a ramas putin ou batut de la alta reteta l-am aruncat si pe el inauntru. Daca tineti post evident nu se pune.

Se lasa la fiert inca o jumatate de ora. La sfarsit se adauga patrunjel proaspat.
Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
1
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz

Parca ii lipseste ceva deasupra, sa-i dea putina culoare...dar nu a stat nimeni s-o admire prea mult :) Sa va spun cat e de...

Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing