Ciorba de Legume cu Galuste de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • -1 radacina patrunjel
  • -1 ardei gras
  • -o ceapa mica uscata
  • -1 legatura ceapa verde
  • -o bucata telina
  • -2 oua
  • -100g smantana (eu am folosit sana)
  • -3 rosii
  • -o cana bors
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -2 linguri ulei
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -2,5 l apa

Mod de preparare

Se curata zarzavatul Se toaca marunt morcovii, patrunjelul, telina si ardeiul si se pun la fiert. Peste cca 15' se adauga ceapa verde tocata.

Se toaca marunt ceapa uscata si ciuperciele; se calesc in ulei +2 linguri apa. Cand s-au racit se amesteca cu faina si 1 ou. Din aceata compozitie se fac galusatele si se pun in oala cu ciorba.
Se fierbe borsul.

Roisiile se oparesc, se curata de coaja, se toaca marynt si se fierb 10 min. Cu putina apa.

Cand au fiert galustele se paseaza rosiile, se pune borsul, se potriveste gustul de sare. Se mai da un clocot.

Se drege cu galbenusul celullalt ou amnestecat frecat cu smantana. Se presara patrunjelul tocat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Zama de pastai aita
Bucataras.RO

Zama de pastai aita

Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...

Zama de pastai aita
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate