Chiftelute-papanasi Din Legume, cu Sos Special Din Iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute-papanasi Din Legume, cu Sos Special Din Iaurt

Ingrediente

  • Pentru chiftelutele-papanasi:
  • -1 ceapa
  • -1-2 catei de usturoi
  • -1 ardei iute rosu
  • -6 linguri ulei
  • -250 ml supa de legume
  • -75 g gris
  • -2 oua
  • -250 g morcovi
  • -250 g dovlecei
  • -sare
  • -piper
  • -pesmet
  • daca va fi nevoie
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • -1 legatura ceapa verde
  • -1 catel de usturoi
  • -3 linguri maioneza
  • -100 g iaurt gros
  • -1 lingurita mustar
  • -2 lingurite zeama de lamiae
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Incingeti 1 lingura de ulei si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute, tocate.
Turnati supa si dati in clocot.
Turnati in ploaie grisul si inglobati-l amestecand continuu, apoi acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit, la foc mijlociu spre mic, circa 5 min.
Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si inglobati ouale, pe rand, amestecand energic.

Acum este momentul sa pregatim sosul, astfel:
Amestecati maioneza, iaurtul cu sucul de lamaie, mustarul, rondelele de ceapa verde si usturoiul tocat.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Ornati functie de imaginatie.
Dati la rece, la frigider, cel putin 30 min.

Separat, radeti morcovii si dovleceii pe razatoarea cu ochiuri mari.
Inglobati morcovii in 1/2 compozitie de gris, iar dovleceii in cealalta jumatate.
Daca mai este nevoie, adaugati putin pesmet, astfel incat sa obtineti un amestec care sa se poata modela, dar nu exagerat de tare.
Condimentati ambele compozitii cu sare si piper, dupa gust si modelati papanasii de marimea unor chiftelute.
Prajiti-i in restul de ulei incins, pe ambele parti, la foc mijlociu, pana sunt facuti si sunt rumeniti frumos.
Serviti-i calzi cu sos special de iaurt si salata de sezon.

Papanasii-chiftelute cruzi, neprajiti, se pot pastra la congelator.
Cand aveti nevoie, ii scoateti si fara sa-i decongelati, ii prajiti in ulei incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc
Bucataras.RO

Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc

Castigasem un set de sosuri pentru paste si daca tot le aveam, am zis sa le si folosesc. A iesit o bunatate, drept pentru...

Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!