Chiftelute-papanasi Din Legume, cu Sos Special Din Iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute-papanasi Din Legume, cu Sos Special Din Iaurt

Ingrediente

  • Pentru chiftelutele-papanasi:
  • -1 ceapa
  • -1-2 catei de usturoi
  • -1 ardei iute rosu
  • -6 linguri ulei
  • -250 ml supa de legume
  • -75 g gris
  • -2 oua
  • -250 g morcovi
  • -250 g dovlecei
  • -sare
  • -piper
  • -pesmet
  • daca va fi nevoie
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • -1 legatura ceapa verde
  • -1 catel de usturoi
  • -3 linguri maioneza
  • -100 g iaurt gros
  • -1 lingurita mustar
  • -2 lingurite zeama de lamiae
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Incingeti 1 lingura de ulei si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute, tocate.
Turnati supa si dati in clocot.
Turnati in ploaie grisul si inglobati-l amestecand continuu, apoi acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit, la foc mijlociu spre mic, circa 5 min.
Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si inglobati ouale, pe rand, amestecand energic.

Acum este momentul sa pregatim sosul, astfel:
Amestecati maioneza, iaurtul cu sucul de lamaie, mustarul, rondelele de ceapa verde si usturoiul tocat.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Ornati functie de imaginatie.
Dati la rece, la frigider, cel putin 30 min.

Separat, radeti morcovii si dovleceii pe razatoarea cu ochiuri mari.
Inglobati morcovii in 1/2 compozitie de gris, iar dovleceii in cealalta jumatate.
Daca mai este nevoie, adaugati putin pesmet, astfel incat sa obtineti un amestec care sa se poata modela, dar nu exagerat de tare.
Condimentati ambele compozitii cu sare si piper, dupa gust si modelati papanasii de marimea unor chiftelute.
Prajiti-i in restul de ulei incins, pe ambele parti, la foc mijlociu, pana sunt facuti si sunt rumeniti frumos.
Serviti-i calzi cu sos special de iaurt si salata de sezon.

Papanasii-chiftelute cruzi, neprajiti, se pot pastra la congelator.
Cand aveti nevoie, ii scoateti si fara sa-i decongelati, ii prajiti in ulei incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Pui cu ciuperci pleurotus
Bucataras.RO

Pui cu ciuperci pleurotus

 Am fiert un pui de casa, fara cap, picioare si piept, pentru o supa limpede. Avand asemenea bunatate de carne, m-am...

Pui cu ciuperci pleurotus
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola