Pregatiti coca intr-un bol mai mare omogenizand bine faina cu sarea, turmericul si chimionul.
Adaugati cate putina apa, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, pana cand devine o coca curgatoare, putin mai groasa ca cea de clatite. Dati deoparte.
Feliati ciupercile si taiati vinetele si dovlecelul in cubulete mici. Puneti-le laolalta, presarati peste ele turmericul, boiaua, sarea, piperul, ardeiul iute (optional) si amestecati bine.
Separat, caliti la foc mic ceapa in uleiul incins, pana se aureste frumos.
Turnati amestecul cu vinete, dovlecei si ciuperci, acoperiti cu un capac apoi, lasati la foc potrivit pana se inmoaie putin legumele (aproximativ 5 min). Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Omogenizati cu coca pregatita anterior.
Puneti o tigaie adanca pe foc si turnati o cantitate generoasa de ulei. Incingeti bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu legume si coca, puneti gramajoare in tigaie si prajiti uniform, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos.
Transferati-le la scurs intr-o strecuratoare sau pe servetele absorbante apoi, pastrati-le la cald pana ce sunt toate gata.
Serviti-le cat sunt calde, simple sau alaturand o salata de rosii.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii