Chiftelute Indiene din Legume

Complexitate
redusa
Chiftelute Indiene din Legume

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • -200 g faina neagra
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingurita turmeric
  • -1 lingurita chimion praf
  • -100 ml apa
  • Pentru chiftelute:
  • -500- 700 g vinete mai mici
  • -1 dovlecel mic
  • -500 g ciuperci proaspete
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1/2 ardei iute, curatat de seminte si vinisoare, tocat marunt, optional
  • -1 lingura turmeric
  • -1/4 lingurita boia iute de ardei
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper, proaspat macinat
  • -100 ml apa
  • -3 linguri ulei de porumb
  • -ulei pentru prajit (de palmier)

Mod de preparare

Pregatiti coca intr-un bol mai mare omogenizand bine faina cu sarea, turmericul si chimionul.
Adaugati cate putina apa, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, pana cand devine o coca curgatoare, putin mai groasa ca cea de clatite. Dati deoparte.

Feliati ciupercile si taiati vinetele si dovlecelul in cubulete mici. Puneti-le laolalta, presarati peste ele turmericul, boiaua, sarea, piperul, ardeiul iute (optional) si amestecati bine.
Separat, caliti la foc mic ceapa in uleiul incins, pana se aureste frumos.

Turnati amestecul cu vinete, dovlecei si ciuperci, acoperiti cu un capac apoi, lasati la foc potrivit pana se inmoaie putin legumele (aproximativ 5 min). Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Omogenizati cu coca pregatita anterior.

Puneti o tigaie adanca pe foc si turnati o cantitate generoasa de ulei. Incingeti bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu legume si coca, puneti gramajoare in tigaie si prajiti uniform, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos.

Transferati-le la scurs intr-o strecuratoare sau pe servetele absorbante apoi, pastrati-le la cald pana ce sunt toate gata.

Serviti-le cat sunt calde, simple sau alaturand o salata de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Somon cu sos aioli in pergament
Bucataras.RO

Somon cu sos aioli in pergament

Un preparat extraordinar de gustos!

Somon cu sos aioli in pergament
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti