Se curata ceapa, se taie in jumatate si impreuna cu ardeiul se dau la cuptor pentru a se coace. Eu le-am tinut cam 30 min la 160 de grade.
Dupa ce se coc cele 2 legume, se curata ardeiul si se pun ambele la scurs intr-o strecuratoare.
Intre timp, se spala quinoa bine, apoi se pune la fiert intr-o cana de apa. Se lasa pe foc pana apa se absoarbe bine. Apoi se da la racit.
Spanacul se spala bine si se pune pe servetele la scurs.
Branza feta se faramiteaza.
Dupa ce legumele s-au scurs, se toaca marunt (eu le-am pus in robot).
Se amesteca quinoa (rece) cu legumele, apoi se adauga branza si oul batut. Se omogenizeaza bine.
Se pregateste o tava pe care o ungem cu ulei de masline.
Cu mainile unse cu ulei, se formeaza din compozitie 15 chiftele (sfere) pe care le asezam in tava. Dam tava la 160 de grade pana cand se rumenesc chiftelele. (La mine nu cred ca au stat mai mult de 30 de minute).
E o reteta foarte simpla si sanatoasa.
Crema de branza ar trebui sa fie mai grasa. Compozitia e destul de moale si o crema de branza care nu e suficient de tare ar putea-o lichefia si mai mult. Eu am folosit crema de branza Philadelphia normala.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii