Burger cu Legume si Pasta Korma

Complexitate
redusa
Burger cu Legume si Pasta Korma

Ingrediente

  • Pentru korma:
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita seminte de mustar negru
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de arahide
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 ardei iute verde (scoateti semintele si membranele)
  • 1 lingura sos de rosii
  • 10 g ghimbir proaspat
  • 5-6 migdale sau o lingura migdale bucati/felii
  • Pentru burgeri:
  • 1 vanata taiata felii (de aproximativ 0 5 cm)
  • 40 g unt nesarat
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 dovlecel razalit (de aproximativ 150 g)
  • 4 morcovi razaliti fin
  • 1 lingura unt de arahide (preferabil de casa)
  • 1 ou ecologic
  • 100 g pesmet
  • sare si piper proaspat macinat
  • pasta korma
  • Pentru avocado (optional)
  • 1 avocado
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • sucul de la o 1/2 de limeta
  • sare si piper proaspat macinat
  • un praf mic de chili cayenne
  • 1 lingura ulei de arahide sau alune de padure

Mod de preparare

Puneti semintele de coriandru intr-o tigaie si prajiti 1-2 minute apoi transferati-le intr-un mojar si zdrobiti-le. Intr-un blender puneti restul de ingrediente pentru korma si pulsati pana cand obtineti o pasta. Puneti-le intr-un bol si amestecati-le cu mirodeniile zdrobite din mojar. Lasati apoi deoparte.

Puneti putina sare de mare fina pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati-le deoparte pe o farfurie.
Caliti ceapa in unt intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic 20 de minute. Adaugati morcovii si dovlecelul si mai lasati 10 minute.

Transferati legumele calite intr-un bol. Stergeti cu un servetel de bucatarie sarea si apa lasata de pe feliile de vanata. Taiati apoi acestea in bucati foarte mici dupa care caliti in tigaie cu 2 linguri de ulei de masline timp de 5 minute.

Puneti in bol bucatile de vanata peste celelalte legume calite si amestecati putin pentru ca acestea sa se raceasca. Adaugati pasta korma, untul de arahide, pesmetul, oul, un praf de sare si piper apoi amestecati.

In mojar puneti ingredientele pentru avocado si pisati acestea pana le zdrobiti si obtineti o pasta dupa care lasati deoparte.

In tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 8 apoi formati acestea. Prajiti in ulei de masline la foc mic pe ambele parti dupa plac. Inainte de a intoarce burgerii ungeti putin deasupra cu ulei de masline. Optional serviti acestia cu pasta de avocado deasupra sau cu sosul preferat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura