Burger cu Legume si Pasta Korma

Complexitate
redusa
Burger cu Legume si Pasta Korma

Ingrediente

  • Pentru korma:
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita seminte de mustar negru
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de arahide
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 ardei iute verde (scoateti semintele si membranele)
  • 1 lingura sos de rosii
  • 10 g ghimbir proaspat
  • 5-6 migdale sau o lingura migdale bucati/felii
  • Pentru burgeri:
  • 1 vanata taiata felii (de aproximativ 0 5 cm)
  • 40 g unt nesarat
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 dovlecel razalit (de aproximativ 150 g)
  • 4 morcovi razaliti fin
  • 1 lingura unt de arahide (preferabil de casa)
  • 1 ou ecologic
  • 100 g pesmet
  • sare si piper proaspat macinat
  • pasta korma
  • Pentru avocado (optional)
  • 1 avocado
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • sucul de la o 1/2 de limeta
  • sare si piper proaspat macinat
  • un praf mic de chili cayenne
  • 1 lingura ulei de arahide sau alune de padure

Mod de preparare

Puneti semintele de coriandru intr-o tigaie si prajiti 1-2 minute apoi transferati-le intr-un mojar si zdrobiti-le. Intr-un blender puneti restul de ingrediente pentru korma si pulsati pana cand obtineti o pasta. Puneti-le intr-un bol si amestecati-le cu mirodeniile zdrobite din mojar. Lasati apoi deoparte.

Puneti putina sare de mare fina pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati-le deoparte pe o farfurie.
Caliti ceapa in unt intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic 20 de minute. Adaugati morcovii si dovlecelul si mai lasati 10 minute.

Transferati legumele calite intr-un bol. Stergeti cu un servetel de bucatarie sarea si apa lasata de pe feliile de vanata. Taiati apoi acestea in bucati foarte mici dupa care caliti in tigaie cu 2 linguri de ulei de masline timp de 5 minute.

Puneti in bol bucatile de vanata peste celelalte legume calite si amestecati putin pentru ca acestea sa se raceasca. Adaugati pasta korma, untul de arahide, pesmetul, oul, un praf de sare si piper apoi amestecati.

In mojar puneti ingredientele pentru avocado si pisati acestea pana le zdrobiti si obtineti o pasta dupa care lasati deoparte.

In tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 8 apoi formati acestea. Prajiti in ulei de masline la foc mic pe ambele parti dupa plac. Inainte de a intoarce burgerii ungeti putin deasupra cu ulei de masline. Optional serviti acestia cu pasta de avocado deasupra sau cu sosul preferat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Tagliatelle cu somon si spanac
Bucataras.RO

Tagliatelle cu somon si spanac

Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va...

Tagliatelle cu somon si spanac
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia