Bors cu Perisoare din Dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors cu Perisoare din Dovlecei

Ingrediente

  • -o legatura zarzavat pt supa
  • -1 ardei
  • -o ceapa
  • -3 rosii
  • -o cescuta cu orez
  • -cca 400ml bors
  • -o legatura patrunjel
  • Pt perisoare:
  • -un dovlecel
  • -200g branza de vaca
  • -2 oua
  • -5 linguri gris
  • -sare
  • -o legatura marar

Mod de preparare

Zarzavatul se spala, se curata si se toaca (cu cutitul sau robotul). Se pune la fiert in 3 l apa cu sare. Ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul tocat si el se pun peste 15 min. Intre timp se oparesc rosiile, se curata de pielita si se toaca marunt. Se pun sa fiarba separat cu foarte putina apa.

Se pregatesc perisoarele:
Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare (fara seminte-dovlecelul, bineinteles). Se sareaza si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se mixeaza branza cu ouale, sarea, grisul si mararul. Se scurge bine de zeama dovlecelul ras (se stoarce in pumn, nu stiu alta metoda) si se amesteca si el cu branza. Se formeaza perisoare care se dau prin faina (sunt de fapt un fel de papanasi sarati cu dovlecel in ei).

Dupa ce s-au facut toate perisoarele se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Tot acum se pune si orezul. Cand sunt toate fierte se pun si borsul si se potriveste de sare. La sfarsit se pune verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.