Zarzavatul se spala, se curata si se toaca (cu cutitul sau robotul). Se pune la fiert in 3 l apa cu sare. Ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul tocat si el se pun peste 15 min. Intre timp se oparesc rosiile, se curata de pielita si se toaca marunt. Se pun sa fiarba separat cu foarte putina apa.
Se pregatesc perisoarele:
Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare (fara seminte-dovlecelul, bineinteles). Se sareaza si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se mixeaza branza cu ouale, sarea, grisul si mararul. Se scurge bine de zeama dovlecelul ras (se stoarce in pumn, nu stiu alta metoda) si se amesteca si el cu branza. Se formeaza perisoare care se dau prin faina (sunt de fapt un fel de papanasi sarati cu dovlecel in ei).
Dupa ce s-au facut toate perisoarele se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Tot acum se pune si orezul. Cand sunt toate fierte se pun si borsul si se potriveste de sare. La sfarsit se pune verdeata
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii