Ardeii spalati si stersi bine se taie in cate 2 jumatati egale, pe lungime, se curata de seminte si vinisoare, iar partea cu cotor se curata cu o lingurita, indepartand-ul cu grija,cu tot cu seminte apoi se aseaza intr-o tava cu partea taiate in sus ,se sareaza in interior si se dau la cuptor cca 20-25 minute.
Intre timp pregatim umplutura astfel;incingem ulei de masline in care calim ceapa taiata fin,ciupercile feliate si morcovul dat prin razatoarea mica,cand se inmoaie adaugam si mazarea prefiarta,saram,piperam ,turnam cca. 200 ml apa si acoperim cu un capac sa fiarba inabusit cca 20 minute.Se adauga si cus-cusul si daca mai este nevoie mai adaugam cca 100 ml apa .Acoperim cu capac si lasam la fiert ,la foc mic,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie cus-cusul.Oprim focul si lasam tigaia acoperita cca 10-15 minute dupa care adaugam in compozitie oul batut si presaram mararul verde,amastecam pana la omogenizare.Se scot ardeii din cuptor,se tamponeaza in interior cu un servetel pentru a absoarbe lichidul lasat apoi ii asezam intr-o forma de cozonac(mai inalta)de yena si ii umpem pe fiecare cu compozitia din tigaie,taiem feliute de rosii deasupra.Adaugam cu grija,pe lanaga ardeii umpluti,fara a depasi gura ardeilor, pasta de tomate diluata cu 200 ml apa ,in care pus un strop de ulei de masline,sare piper ,condimente uscate.punem intre ei si cate o frunza de dafin si dam la cuptor cca 30 minute,sa fiarba la foc domol.Daca vrem ca preparatul sa fie de post nu mai punem oul batut in compozitie.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii