Ardei umpluti cu legume si cus-cus

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu legume si cus-cus

Ingrediente

  • 2 ardei grasi mari,unul verde si unul rosu,
  • ulei de masline,
  • un morcov,
  • o ceapa rosie,
  • un castronel de mazare prefiarta,
  • 4-5 ciuperci mari,
  • 100 g cus-cus,
  • 2 lingurite de pasta de tomate,
  • 2-3 foi de dafin,
  • sare
  • piper,
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • condimente uscate
  • ,un ou ,
  • o legatura de marar verde,
  • 2-3 rosioare cherry.

Mod de preparare

Ardeii spalati si stersi bine se taie in cate 2 jumatati egale, pe lungime, se curata de seminte si vinisoare, iar partea cu cotor se curata cu o lingurita, indepartand-ul cu grija,cu tot cu seminte apoi se aseaza intr-o tava cu partea taiate in sus ,se sareaza in interior si se dau la cuptor cca 20-25 minute.
Intre timp pregatim umplutura astfel;incingem ulei de masline in care calim ceapa taiata fin,ciupercile feliate si morcovul dat prin razatoarea mica,cand se inmoaie adaugam si mazarea prefiarta,saram,piperam ,turnam cca. 200 ml apa si acoperim cu un capac sa fiarba inabusit cca 20 minute.Se adauga si cus-cusul si daca mai este nevoie mai adaugam cca 100 ml apa .Acoperim cu capac si lasam la fiert ,la foc mic,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie cus-cusul.Oprim focul si lasam tigaia acoperita cca 10-15 minute dupa care adaugam in compozitie oul batut si presaram mararul verde,amastecam pana la omogenizare.Se scot ardeii din cuptor,se tamponeaza in interior cu un servetel pentru a absoarbe lichidul lasat apoi ii asezam intr-o forma de cozonac(mai inalta)de yena si ii umpem pe fiecare cu compozitia din tigaie,taiem feliute de rosii deasupra.Adaugam cu grija,pe lanaga ardeii umpluti,fara a depasi gura ardeilor, pasta de tomate diluata cu 200 ml apa ,in care pus un strop de ulei de masline,sare piper ,condimente uscate.punem intre ei si cate o frunza de dafin si dam la cuptor cca 30 minute,sa fiarba la foc domol.Daca vrem ca preparatul sa fie de post nu mai punem oul batut in compozitie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia