Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, 1 cana de apa.
Dovleceii curatati de coaja, ii tocam cubulete si ii adaugam in cratita, apa cat sa cuprinda dovleceii, condimente dupa gust, lasam sa fiarba cca. 5 min.
Adaugam orezul, mararul, foi de dafin si amestecam din cand in cand pana ce scade zeama.
Lasam sa se raceasca, adaugam la final patrunjelul.
Ardeii ii curatam si ii oparim putin cat sa se inmoaie.
Umplem ardeii cu compozitia, ii trecem prin faina si ii asezam in tava (pe fundul oalei am pus frunze de vita de vie), acoperim cu apa si ii lasam sa fiarba la foc mic.
Noi am servit cu sos de rosii!
Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii