Pentru inceput se taie legumele.
Ardeiul gras, cel iute si ceapa se taie julien. Usturoiul se taie subtirire.
Intr-un vas se amesteca ardeiul gras, cel iute si usturoiul si se pun deoparte pana cand o sa le adaugam in tigaie.
Intr-o tigaie de teflon se pune uleiul, iar cand acesta se incinge putin se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie putin, aproximativ 10 minute. Cand s-a inmuiat ceapa, adaugam amestecul de ardei cu usturoi. Amestecam putin dupa care punem capacul si lasam sa se patrunda usor la foc mediu. Miscam tigaia regulat ca sa nu se prinda.
Intre timp separam rosiile din conserva de suc, si le taiem bucatele micute. In sucul acestora adaugam chimenul, sarea si boiaua.
Cand ardeiul s-a patruns se adauga rosiile taiate si sucul acestora amestecat cu condimentele mentionate.
Se amesteca bine, dupa care se lasa tigaia fara capac, pentru a se evapora lichidul, iar compozitia se va intarii putin, aproximativ 20 de minute.
Aceasta trebuie sa se intareasca putin pentru a putea face scobituri (cu ajutorul unei linguri), iar in aceste scobituri se introduc ouale. Dupa ce am pus ouale, nu mai amestecam in tigaie deloc, punem doar capacul si lasam la foc potrivit aproximativ 5 minute, pana ce ouale sunt gata.
Dupa ce este gata se pune in farfurie un ou cu sos pe langa. Se poate servi si cu orez langa.
Se serveste calda.
Pofta buna!!!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateDe curând am servit de la o bună prietenă ciocolată de casă cu fructe uscate, fără lapte praf și mi-a plăcut...
Desert ciocolata de casa cu fructe uscateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii