Vitel cu sos de ciuperci si rösti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vitel cu sos de ciuperci si rösti

Ingrediente

  • Pentru rösti:
  • 800-1000g cartofi ,mari
  • -sare
  • -piper
  • -1 ceapa
  • -4-5 felii bacon
  • -nucsoara,proaspat rasa
  • -4 linguri ulei
  • Pentru vitel cu sos de ciuperci:
  • -700 g carne de vitel(ceafa sau file)
  • -300-400 g ciuperci proaspete(champignon ,dar cel mai bine ciuperci de padure-hribe)
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri unt
  • -2 cepe ,tocate marunt
  • -200 ml vin alb ,sec
  • -300 ml supa de vita
  • -200-300 ml smantana
  • -1 lingura patrunjel verde,tocat marunt

Mod de preparare

Pentru rösti:

Cartofii spalati, se fierb 20 min,in apa cu sare(nu trebuie sa fie moi !),se scurg,se curata si se lasa sa se raceasca,cel putin 2 ore.
Se toaca ceapa,baconul se taie cubulete,iar ciupercile se taie felii.
Se prajeste baconul intr-o tigaie,se adauga ceapa tocata si se continua sa se prajeasca, pana devine translucida.
Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.
Se rad cartofii pe razatoarea mare si se amesteca cu compozitia de bacon.
Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara praf.
Se incinge intr-o tigaie de Teflon,1 lingura de ulei.
Se pune ½ din compozitia de cartofi si se preseaza cu o spatula pentru a forma un soi de “clatita”(rösti),care se lasa sa se rumeneasca,la foc moderat(eu am lasat aproximativ 15 min.pe o parte)
Se incinge cuptorul la treapta cea mai mica(85 grade Celsius)
Rösti rumenita pe o parte,se lasa sa alunece pe un capac drept si se pune din nou in tigaie,pe partea cealalta,adaugandu-se 1 lingura de ulei,daca este nevoie
Se lasa sa se rumeneasca,tot la foc moderat. .
(Eu am folosit un tocator de melamina)
La fel se coace si a doua rösti si se pastreaza la cald,in cuptor,pana la servire.

Pentru vitelul cu sos de ciuperci:

Se taie carnea fasii, late de ½ cm si lungi de 4-5 cm.
Se prajeste in ulei,amestecand.
Cand sunt facute se sareaza si pipereaza,se scot din tigaie,cu sosul lor cu tot si se pastreaza la ca,d.
Se pune untul in tigaie,se topeste pana faca spuma,se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine transparenta.
Se adauga ciupercile si se calesc ,amestecand.
Apoi se pune vinul si se lasa sa fiarba ,pana scade la jumatate.
Se toarna supa si se lasa sa fiarba pana scade din nou la jumatate.
Se adauga smantana,se face focul foarte mic si se lasa ,amestecand,sa se incalzeasca,fara sa fiarba.(daca se taie smantana,atunci se strecoara,se bate cu telul si se reaseaza in tigaie, cu ciupercile.)
In acest sos se pun fasiile de carne ,cu sosul lor si se mai incalzeste putin tot amestecul(fara sa fiarba !)
Se potriveste de sare si piper.

Servire:

Fiecare rösti se taie in 8 felii(ca de tort)
Se servesc alaturi de carnea de vitel,cu sosul de ciuperci,presarat cu patrunjel verde,tocat marunt.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Foi Lica cu nuca
3
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Cremes A la Cluj
4
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Bomboane de casa
5
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Parteneri
Chec cu cacao de post
Bucataras.RO

Chec cu cacao de post

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...

Chec cu cacao de post
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute