Vita la Cuptor cu Cartofi Copti

Complexitate
redusa
Vita la Cuptor cu Cartofi Copti

Ingrediente

  • 1,5 kg piept vita
  • 2 cepe
  • 2 lingurite mustar
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 5 fire rozmarin
  • ulei de masline
  • Pt sos:
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gem de coacaze
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 400 ml apa fierbinte

Mod de preparare

Incepem saptamana in forta:) , cu o reteta adaptata dupa Jamie Oliver, vita slow cooked, adica gatita la foc mic. Dureaza cam 4 ore dar rezultatul este peste asteptari.

Intr-o oala mare, pe care o putem da la cuptor, incingem putin ulei de masline. Carnea o asezonam cu sare si piper si o prajim pana e rumena pe toate partile. Intre timp taiem ceapa solzisori si dupa ce am rumenit carnea, o punem sub aceasta.

Carnea o ungem pe o parte cu mustar, iar peste punem 3 fire de romarin. Carnea o acoperim cu hartie cerata umeda, apoi peste cratita folie de aluminiu si un capac. o punem la cuptor 4 ore la 170 grade. La jumatatea timpului verificam si daca mai este nevoie adaugam putina apa fierbinte.

Dupa 2 ore curatam cartofii, daca sunt mai mari ii taiem in jumatate, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, ii lasam sa fiarba 10 minute. Apoi ii strecuram si intr-o tava ii asezonam cu sare, piper, ulei de masline si restul de rozmarin. Ii punem in cuptor pe pozitia cea mai joasa cu o ora si jumatate inainte de a fi gata carnea.

Cand carnea e gata o scoatem afara din oala si o lasam acoperita pe o farfurie cu folia de aluminiu. Sosul ramas in oala il punem la foc mediu si adaugam 2 linguri faina, 2 linguri gem de coacaze si 2 linguri de otet de vin rosu si 400 ml apa fierbinte. Lasam la fiert pana ajungem la consistenta dorita.

Servim cat mai repede caci este delicios:) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia