Vita la Cuptor cu Cartofi Copti

Complexitate
redusa
Vita la Cuptor cu Cartofi Copti

Ingrediente

  • 1,5 kg piept vita
  • 2 cepe
  • 2 lingurite mustar
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 5 fire rozmarin
  • ulei de masline
  • Pt sos:
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gem de coacaze
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 400 ml apa fierbinte

Mod de preparare

Incepem saptamana in forta:) , cu o reteta adaptata dupa Jamie Oliver, vita slow cooked, adica gatita la foc mic. Dureaza cam 4 ore dar rezultatul este peste asteptari.

Intr-o oala mare, pe care o putem da la cuptor, incingem putin ulei de masline. Carnea o asezonam cu sare si piper si o prajim pana e rumena pe toate partile. Intre timp taiem ceapa solzisori si dupa ce am rumenit carnea, o punem sub aceasta.

Carnea o ungem pe o parte cu mustar, iar peste punem 3 fire de romarin. Carnea o acoperim cu hartie cerata umeda, apoi peste cratita folie de aluminiu si un capac. o punem la cuptor 4 ore la 170 grade. La jumatatea timpului verificam si daca mai este nevoie adaugam putina apa fierbinte.

Dupa 2 ore curatam cartofii, daca sunt mai mari ii taiem in jumatate, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, ii lasam sa fiarba 10 minute. Apoi ii strecuram si intr-o tava ii asezonam cu sare, piper, ulei de masline si restul de rozmarin. Ii punem in cuptor pe pozitia cea mai joasa cu o ora si jumatate inainte de a fi gata carnea.

Cand carnea e gata o scoatem afara din oala si o lasam acoperita pe o farfurie cu folia de aluminiu. Sosul ramas in oala il punem la foc mediu si adaugam 2 linguri faina, 2 linguri gem de coacaze si 2 linguri de otet de vin rosu si 400 ml apa fierbinte. Lasam la fiert pana ajungem la consistenta dorita.

Servim cat mai repede caci este delicios:) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos