Varza noua calita in tuci

Postat pe: 24-08-2018
(0)

Ingrediente

2 verze noi, potrivit de mari (3,5 - 4 kg)
un pic de ulei
3-4 bucati de scarita de porc afumata
500 g de carne proaspata de porc cu un pic de grasime (costita proaspata)
4-5 rosii mari si coapte
sare
piper macinat
piper boabe
frunze de dafin
marar verde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

6 portii
In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici. Rumenim carnea bine, apoi adaugam varza tocata marunt si frecata cu un pic de sare (se framanta impreuna cu sarea, cu mainile pentru a se inmuia si pentru a-si lasa suc la preparare.) Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba incet in suc propriu, amestecand din cand in cind cu o lingura de lemn, apoi acoperiti iarasi oala. Procedam astfel pana ce scade sucul lasat de varza si varza capata culoarea aurie si se inmoaie, apoi adaugam rosiile date prin razatoare, fara pielita. Se acopera din nou si lasam sa scada bine. Cand varza incepe sa se caleasca si carnea este moale, piperam, adaugam si piper boabe, dar si 2-3 foi de dafin. Daca dorim un pic mai acra, putem adauga un pic de sare de lamaie. Se presara si mararul tocat fin, dupa ce oprim focul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza noua calita in tuci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza noua calita in tuci