Varza cu Bacon si Mamaliga

Complexitate
redusa
Varza cu Bacon si Mamaliga

Ingrediente

  • 4 portii
  • Pentru mamaliga:
  • 800 ml lapte integral
  • 200 g faina de porumb
  • 60 g branza gouda taiata bucatele mici (sau cascaval)
  • 50 g unt taiat bucati
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru varza:
  • 3 cepe taiate marunt
  • 2 ardei rosii taiati in cubulete mici
  • 8 felii de bacon taiate bucati
  • 1 varza de un 1 kg taiata fin
  • 300 ml apa calda + 1 cub de legume organic
  • 1/2 lingurita mustar dijon (optional si doar dijon)
  • 30 g unt
  • 1 catel mare de usturoi razalit
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1/2 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt
  • marar verde (optional)

Mod de preparare

Faceti mamaliga inainte cu cel putin 1/2 ora pentru a acorda acesteia sa se raceasca complet si sa fie intarita. Intr-o cratita puneti laptele si aduceti la o fierbere lenta apoi adaugati faina. Cu telul amestecati continuu la foc mic pana cand aceasta s-a ingrosat apoi stingeti focul.

Puneti bucatile de branza si unt si incorporati pana and s-au topit. Gustati de sare (puneti sare la sfarsit deoarece branza si untul vor influenta) macinati putin piper dupa care transferati mamaliga intr-un bol si lasati la rece. Cand s-a racit complet portionati in felii groase de aproximativ 1-1. 5 cm. Taiati marginea uscata.

Intr-o tigaie mare sau cratita de aluminiu caliti ceapa si ardeii in unt la foc mic 5 minute, apoi baconul si lasati inca 2 minute. Puneti usturoiul pentru 30 de secunde, cimbrul, oregano, soia, varza taiata, otetul balsamic si piper.

Amestecati si continuati sa caliti inca 3-4 minute. Turnati cubul dizolvat in apa, distribuiti apoi acoperiti si fierbeti la foc mic aproximativ 10 minute. Luati capacul si lasati sa fiarba in continuare pana cand varza este gata si sosul s-a redus.

Intr-o alta tigaie topiti putin unt la foc mediu si puneti feliile de mamaliga apoi prajiti pana cand au o crusta aurie pe fiecare parte. Cand varza este fiarta adaugati patrunjelul si gustati daca mai trebuie asezonata.
Serviti cu felii de mamaliga si optional putina smantana deasupra si/sau cateva frunze de marar verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Chec cu crema de pepene galben
Bucataras.RO

Chec cu crema de pepene galben

Cand am facut mini tartele cu pepene galben mi-a ramas crema asa ca m-am gandit sa fac cu un chec!a iesit super bun :x

Chec cu crema de pepene galben
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!