Am ales sa pregatesc inspirindu-ma dupa reteta din cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” de Radu Anton Roman, cu mici modificari legate in primul rind de modul nostru de a gati si minca (fara prajeli atunci cind aceastea pot fii evitate, fara untura) si in al doilea rind pentru ca varza de aici nu este la fel de frageda ca cea din Romania.
- Se toacã ceapa, se înãbusã în ulei împreunã cu carnea – se adauga putinã sare
- Varza se toacã si se pune la fiert in apa cu sare, cine vrea poate chiar sa adauge si zeama de lamiie care va da putina aciditate verzei dulci. Se fierbe pina cind devine transparenta.
- Orezul se fierbe doar pe jumatate în apã putin sãratã
- când carnea s-a muiat bine, se amestecã cu boiaua si smântâna, se
potriveste de sare si piper
- Se unge un vas cu ulei
- Se aseazã: 1) strat de varzã; 2) strat de carne; 3) strat de orez; ultimul strat
e de varzã, intre straturi putem pune si unul subtire de smintina
- Se dã la cuptor, o orã si mai bine
Se serveste cu smintina.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii