Orezul curatat si spalat il fierbem in praelabil in apa cu sare sau delikat.
Ceapa taiata o calim pe 50 ml ulei si adaugam la el si carnea si o codimentam cu sare si piper dupa gust. Se adauga un pic de apa cca 200 ml si se lasa la fiert pana ajunge inapoi la grasime.
Varza marunta o calim si pe ea pe restul de 50 ml ulei , si o codimentam si pe ea cu sare si piper.
Intr-o cratita unsa cu rama incepem sa asezam straturi in urmatorul fel:
Primul rand va fi unul de varza ,peste punem un rand de carne , apoi un rand de orez fiert , in acest moment punem si smantana cateva linguri bune si un pic de sare . Continuam cu un nou rand de varza , carne , orez, smantana ,si tot asa pana se epuizeaza ingredientele , dar avand grija ca ultimul strat sa fie de varza peste care punem restul de smantana ramas.
Totul se da la cuptorul preincalzit ptr. cca 20- 30 minute.
Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti...
Pilaf cu urzici si ciuperciCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii