Varza a la Cluj (II)

Complexitate
redusa
Varza a la Cluj (II)

Ingrediente

  • 1 kg varza murata marunta
  • 2 cepe
  • 1 cana de ceai orez
  • 500 gr carne porc(sau pui) tocata
  • 500 gr smantana
  • 100 ml ulei
  • rama ptr uns cratita
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Orezul curatat si spalat il fierbem in praelabil in apa cu sare sau delikat.

Ceapa taiata o calim pe 50 ml ulei si adaugam la el si carnea si o codimentam cu sare si piper dupa gust. Se adauga un pic de apa cca 200 ml si se lasa la fiert pana ajunge inapoi la grasime.
Varza marunta o calim si pe ea pe restul de 50 ml ulei , si o codimentam si pe ea cu sare si piper.

Intr-o cratita unsa cu rama incepem sa asezam straturi in urmatorul fel:

Primul rand va fi unul de varza ,peste punem un rand de carne , apoi un rand de orez fiert , in acest moment punem si smantana cateva linguri bune si un pic de sare . Continuam cu un nou rand de varza , carne , orez, smantana ,si tot asa pana se epuizeaza ingredientele , dar avand grija ca ultimul strat sa fie de varza peste care punem restul de smantana ramas.

Totul se da la cuptorul preincalzit ptr. cca 20- 30 minute.

Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate