Orezul curatat si spalat il fierbem in praelabil in apa cu sare sau delikat.
Ceapa taiata o calim pe 50 ml ulei si adaugam la el si carnea si o codimentam cu sare si piper dupa gust. Se adauga un pic de apa cca 200 ml si se lasa la fiert pana ajunge inapoi la grasime.
Varza marunta o calim si pe ea pe restul de 50 ml ulei , si o codimentam si pe ea cu sare si piper.
Intr-o cratita unsa cu rama incepem sa asezam straturi in urmatorul fel:
Primul rand va fi unul de varza ,peste punem un rand de carne , apoi un rand de orez fiert , in acest moment punem si smantana cateva linguri bune si un pic de sare . Continuam cu un nou rand de varza , carne , orez, smantana ,si tot asa pana se epuizeaza ingredientele , dar avand grija ca ultimul strat sa fie de varza peste care punem restul de smantana ramas.
Totul se da la cuptorul preincalzit ptr. cca 20- 30 minute.
Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii