Tochitura Bucovineana

Complexitate
redusa
Tochitura Bucovineana

Ingrediente

  • -500 g pulpa de porc
  • taiata bucatele
  • -500 g carnati proaspeti, afumati
  • -500 g costita afumata (bacon), optional
  • -250 g slanina afumata
  • -4 cepe mari sau 4- 6 legaturi de ceapa verde
  • -10 catei de usturoi
  • -1 lingura untura de porc sau ulei
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Rumeniti in untura incinsa slanina taiata feliute, adaugati bucatelele de carne, de costita (bacon) si lasati pe foc, amestecand continuu, pana ce slanina incepe sa se topeasca. Puneti apa cat sa le cuprinda si lasati acoperit, la foc mic spre potrivit, amestecand ocazional.

Dupa circa 20 min adaugati carnatii taiati bucatele. Fierbeti in continuare cu vasul descoperit, pana ce carnea este aproape facuta, usor rumenita si sosul scazut, adica sa ramana doar grasimea. In timpul fierberii, daca este necesar, completati cu cate putina apa fierbinte.

Spre sfarsit, adaugati ceapa pestisor si usturoiul feliat. Caliti impreuna inca 10 min, amestecand mai des.
Sarati si piperati, dupa gust.

Serviti cat este cald, simplu sau cu garnitura de mamaliga, ori mamaliga de cartofi si o salata de sezon sau muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici