Tocanita de Vita cu de Toate

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tocanita de Vita cu de Toate

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 300 gr piept de vita cu os
  • 1 kg antricot de vita
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri de unt
  • 100 ml ulei
  • 4 cepe
  • 1 fir de praz
  • 3 ardei
  • 6 fire de telina
  • 500 gr rosii decojite
  • 2 cartofi
  • 6 carote
  • 500 gr fasole rosie
  • 500 ml vin rosu
  • 1 litru supa de vita
  • 1 lingura zahar
  • Condimente
  • 10 boabe piper negru
  • 5 boabe ienupar
  • 2 frunze dafin
  • 3 frunze salvie
  • cimbrisor
  • usturoi
  • sare

Mod de preparare

Pune pieptul de vita la fiert in apa cu sare si legumele potrivite unei supe: 1/2 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina radacina. Fierbe pana carnea este moale si osul si-a lasat intreaga aroma.

Taie cuburele antricotul de vita. Curata si taie cuburi mari prazul, ardeii, cepele si tijele de telina. Da prin faina bucatile de vita. Pune o tigaie larga si neaderenta pe foc, asteapta sa se infierbante, toarna uleiul si untul, asteapta sa se infierbante si adauga carnea de vita.

Prajeste pe toate partile si adauga prazul, telina, ardeii. Caleste-le. Stinge cu vin, asteapta sa se evapore alcoolul si adauga supa de piept de vita.

Condimenteaza: boabe de piper negru, ienupar, frunze de dafin, salvie, cimbrisor. Adauga rosiile decojite si potriveste de sare. Acopera si fierbe la foc mic timp de 2 ore. Scoate capacul, adauga carotele, fierbe 5 minute si adauga cartofii.

Cand totul este fiert, adauga fasolea rosie fiarta in prealabi, 6 catei de usturoi taiati felioare fine, amesteca cu grija si acopera pana aromele se imbina armonios. Serveste ori cu mamaliga fiarta cu unt, parmezan si amestecata cu telemea, ori cu felii de bagheta prajita cu unt si frecata cu usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia