Tocanita de Vita cu Cus-cus

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de Vita cu Cus-cus

Ingrediente

  • 1 ardei rosu, gras
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 rosii mai micute
  • sare
  • piper (dupa gust)
  • boia de ardei picanta (sau nu! )
  • 700 gr carne de vita de cea mai buna calitate curatata de pielite si grasimi
  • vegeta pentru fripturi, pregatita in casa (vezi nota de la sfarsit)
  • 2-3 linguri de ulei de masline sau coconut (se poate pune orice fel doriti)
  • 100 gr cus cus
  • vegeta pregatita in casa (sau din comert)
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala, se curata si se toaca ardeiul, ceapa si tomatele.

Se pun la dunstuit in ulei, se adauga si putina apa, se lasa pe foc pret de vreo 10 minute, exact pana se topesc (pe 3/4).
Intre timp se curata de eventualele pielite si grasimi carnea de vita, se taie cubulete. Se adauga peste amestecul topit din cratita, se adauga tot cate putina apa (doar cat sa acopere carnea) se pune sare, piper si boiaua iute (sau dulce?) si se lasa la fiert. Se verifica mereu si se adauga apa de fiecare data cand a scazut aproape de tot. Avem grija sa nu se prinda de fundul cratitei.

Este gata atunci cand carnea, se desface fasiute. Tocana trebuie sa aibe un sos gros, dar sa nu pluteasca in el.

Cand este gata tocanita, se pune intr-un vas un sfert de litru de apa cu vegeta de casa si coaja de lamaie si se fierbe.

Se cantareste cus cus-ul se aseaza intr-un castron, se amesteca cu sare dupa dorinta. Apa fiarta se toarna peste cus-cus,
se acopera cu un capac, se lasa asa timp de 5 minute. Se ridica capacul, se afarneaza.

Se aranjeaza pe farfurie, o gramajoara de cus-cus, deasupra se pune tocanita de vita si se serveste cu muraturi.

**Vegeta pentru fripturi este pregatita in casa si are in compozitie, ceapa si ardei gras (in cantitate destul de mare comparativ cu restul ingredientelor), uscate si macinate, precum si putin morcov si pastarnac, sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici