Carnea de pui o parlim pe flacara aragazului, apoi o spalam.
Incingem uleiul intr-o cratita, punem bucatile de pui si le rumenim pe ambele parti.
Turnam doua cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, rosiile le decojim si le facem cuburi.
Dupa ce au fiert cam 5 minute pulpele, dam drumul la ceapa.
Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, mai lasam sa fiarba 10 minute apoi punem si rosiile.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in sferturi.
Le dam drumul cu 20 de minute inainte sa inchidem tocanita, pentru ca fierb destul de repede.
Acoperim cu un capac, iar dupa 20-25 de minute incercam carnea daca este fiarta.
Cand este bine patrunsa, iar zeama a scazut suficient, punem pasta de tomate, amestecam si mai lasam 2 minute pe foc.
Tragem cratita de pe foc, punem usturoiul curatat si taiat marunt, apoi lasam sa stea putin acoperita.
Servita cu mamaliguta, chiar si cu un castravecior murat, este o bunatate!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii