Tocanita de Ardei Copti cu Pui

Complexitate
redusa
Tocanita de Ardei Copti cu Pui

Ingrediente

  • - 2-3 pulpe de pui
  • - 1 kg de ardei kapia sau grasi
  • - ulei de masline
  • - 4-5 cepe
  • - 300 ml suc de rosii sau 2 linguri cu bulion
  • - sare piper
  • - patrunjel
  • - o lingura amidon

Mod de preparare

Ardeii se coc, apoi se curata si se taie fasiute sau cubulete. Eu am dat in cateva clocote inainte pulpele de pui.

Intr-un vas punem la incins cu cateva linguri de apa sau supa de pui uleiul de masline, adaugam ceapa tocata marunt lasam 5 minute si punem sucul de rosii sau bulionul desfacut in 250-300 ml supa de pui.

Lasam sa fiarba ceapa, punem carnea si ardeiul copt taiat. Asezonam cu sare si piper si mai lasam pe foc sa se imbine toate aromele. Intre timp daca tocana mai necesita zeama puteti adauga supa de pui.

Intr-un castron dizolvam amidonul in cateva linguri cu apa rece si turna peste mancare... lasam sa dea in clocot 5 minute apoi punem verdeata tocata.

Se serveste rece sau calda cu mamaliga sau paine.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars