Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei, intr-o cratita cu capac pana se inmoaie si devine sticloasa ( puneti putina apa sa nu se prajeasca prea tare). Se adauga boia, se amesteca de cateva ori si apoi se pun maruntaiele spalate. Amestecam pana acestea se albesc putin ( vezi foto). Se acopera cu apa, se adauga sare, bulion si daca aveti 1 lingura pasta de ardei.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte, separat se amesteca faina cu putina apa si se toarna in oala, amestecand mereu. Lasam sa mai dea cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.
Servim cu mamaliguta si muraturi
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii