Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei, intr-o cratita cu capac pana se inmoaie si devine sticloasa ( puneti putina apa sa nu se prajeasca prea tare). Se adauga boia, se amesteca de cateva ori si apoi se pun maruntaiele spalate. Amestecam pana acestea se albesc putin ( vezi foto). Se acopera cu apa, se adauga sare, bulion si daca aveti 1 lingura pasta de ardei.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte, separat se amesteca faina cu putina apa si se toarna in oala, amestecand mereu. Lasam sa mai dea cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.
Servim cu mamaliguta si muraturi
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatVazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii